Ezt a süteményt a Haas Natural receptverseny ihlette, amire bármilyen csokoládét és meggyet tartalmazó sütivel lehet nevezni. Nekem a csokoládéról és a meggyről rögtön valami intenzív, karakteres íz jutott az eszembe, és ekkor jött a chili ötlete. A tömény, csokis ízt viszont valami egyszerűvel, de mégis különlegesen édessel akartam ellensúlyozni, ez pedig a marcipánkrém lett.
Ez a sütemény egyszerre hat ízérzékelésünk szinte minden részére: az étcsokoládé miatt kesernyés, a chili miatt csípős, a meggylekvár miatt savanykás, de leginkább mégis édes. :)
Hozzászólások (5)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon szimpatikus a recept, már pihen a hűtőben :)
Kíváncsian várom a végeredményt.
Gratulalok az eredmenyhez! Nagyon tetszik az edes-keseru, az imadott csoki es a fenseges marcipan parositasa, no es veluk a meggy mar egy elerheto alom, vegul mindezt meg a chilivel is fuszerezve olyan izorgiaban lehet reszunk, amiben jo elmerulni.
Tovabbi sikereket kivanok!!!
Köszönöm szépen! :)
A hagyományos ízek kedvelői chili nélkül, több cukorral is elkészíthetik. :)
Guszta, és a chilitől még érdekesebb az egész édesség.:-O