Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza

Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
Chilis fehérbabos-ricottás kelt pizza
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors tárkonyos-sok zöldséges burgonyaleves utáni második fogásnak készült. Önálló fogásként is megállja a helyét. Laktató és finom ebédet szerettem volna, ez év tavasz végén, már az utolsó kelt tésztából. A legközelebbi kelt édes lesz, Húsvétra fog készülni,- de utána már nem igen fogjuk kívánni az ilyen jellegű kelt tésztás ételeket, ezért ez volt az utolsó. Újdonság: a chilis-aszalt paradicsomos-ricottás hozzávalók.:-)) Nem az a kifejezett vékony tésztájú pizza, és nem is igazán olyan a tésztája,- ez az én változatom. Egy kelt tésztás, saját magam megálmodta pizza.:-)) A családnak tetszett-ízlett. :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Akinek nagy tepsije van, és szereti vastagon a tésztát, egy nagy gázsütő tepsiben is elkészítheti, nem kell nagy és kis tepsi műveletet végrehajtani. A kész tészta alapján jobbnak láttam, ha ketté veszem, és így is vastag, szép és laktató lett az ebédünk.:-)) Lehet nem csak leves után, de délelőtt, délután akár egy friss bögre tejhez is enni, vagy melegen jó sok sajttal megszórva tálalni. Kinek hogy ízlik. Tálalható akár még kolbászkarikákkal is, ki mit tesz rá: ez már csak fantázia és otthoni hozzávalók kérdése. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  lábasba tesszük az olajat, a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és a kicsi sót, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a felszeletelt aszalt paradicsomot, a hámozott konzerv paradicsomot, a paradicsomokat fakanállal kicsit kisebbekre nyomkodjuk szét, fűszerezzük, kb. 20 percig főzzük, kis lángon, kb. 150-160 fokon, a legvégén kóstolunk, szükség szerint fűszerezzük még, beletesszük a lecsurgatott fehérbab konzerveket, pár perc alatt összeforraljuk, és készen van a szósz.
  3. Egy tálba öntjük az átszitált lisztet, a tojásokat, sót, a cukrot és a sót.
  4. Kis bögrében meglangyosítjuk a 2 dl tejet, ebbe tesszük a kanálka cukrot és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, hagyjuk felfutni.
  5. A felfutott élesztőt a lisztes tálba öntjük, és elkezdjük kézzel jó alaposan összegyúrni, összedolgozni, szükség szerint kell tej bele és liszt, és ilyenkor még lehet kóstolni a sóssága miatt. Amikor már jó hólyagosra kidolgoztuk a tésztát, liszttel szórjuk meg, konyharuhával takarjuk le, és duplájára kelesztjük.
  6. A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és sütőpapírral kibéleljük.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A tésztát ha megkelt, kivesszük, átgyúrjuk, és kétharmad, egyharmad arányba vesszük, kicsit kinyújtjuk, és széleit vastagabbra hagyva, a nagyobb tésztát a nagyobb tepsibe, a kisebb tésztát a kisebb tepsibe emeljük át, eligazgatjuk, hogy a tepsi aljába egyenletesen feküdjön a tészta, a szélei lehetnek vastagabbak, peremet fog alkotni.
  9. Ekkor a tésztára merjük a sűrű szószos fűszeres babos tölteléket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen, mindkét tésztán.
  10. Megszórjuk a tetejüket ricottával.
  11. Betesszük az előmelegített sütőbe, és aranybarnára sütjük, kivesszük, kicsit várunk, és szeletelhetjük, kockázhatjuk, ki hogy szereti.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 x 20 x 6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ricottás paradicsomos-babos kelt tészta, chilis-babos paradicsomos házi pizza Anyóca módra, ricottás pizza

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alabella
A'la Bella / alabella Fri, 2013-03-22 23:33

Iszonyat sok pizzát ettem már, de ez az összeállítás...NAGYON tetszik, meg is fogom csinálni valamikor a jövő hét folyamán, köszönöm a tippet! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-24 11:47

Kedves alabella!

Nagyon szépen köszönöm, ez aztán a dicséret! :)

Remélem, hogy elkészítés után ízleni fog, jó étvágyat kívánok hozzá!

Na és most már egy kis tavasz se ártana, az az igazi!!! :D

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-04-05 13:25

Kedves Anci!

Köszönöm szépen, kedves vagy.:-))
És hogy milyen gyorsan elfogyott , csak pislogtam.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-28 09:57

Kedves szasztisz!

Köszönöm szépen! :-))
Remélem, ha elkészíted, ízleni is fog.:-)

Várom a Te receptjeidet is!! :-))
Szép tavaszi napot, napokat kívánok!
Éva-Anyóca (Éva)

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Tue, 2012-03-27 18:39

Szia Éva!
Annyira tetszik ez a pizza! Biztos megcsinálom majd! Én is pont egy pizzát csináltam ma, majd meglátod. Ja, és nagyon jól néz ki a képed!
Üdv.: Művészúr

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-24 10:44

Kedves Vicikó!

Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik. :-)
Remélem, ha elkészíted, ízleni fog Nektek is.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-03-23 23:59

Kedves Éva!
Húúú, de megkívántam így éjnek idején, munka után a pizzádat!!!!!Nagyon tetszik ez a babos egyveleg... és a széle a tésztának!!!!!Gyönyörűűűű!
Megcsinálom majd, az biztos.
Na megyünk, eszünk valami kis ebédmaradékot... :-(
Üdv: Vici

1618
finomliszt 110 dkg
2 tk
cukor 4 teáskanál
tojás 3 db
tej 3 dl
friss élesztő 5 dkg
teavaj 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
2.5 kk
fűszerpaprika 3 teáskanál
szárított paradicsom 6 db
oregánó 2 tk
négyszínű bors 1 kk
chilipehely 1 kk
bazsalikom 3 tk
konzerv paradicsom 400 g
fehérbab 800 g
ricotta 400 g
napraforgó olaj 1 ek