Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis - fokhagymás garnélasaláta

Chilis - fokhagymás garnélasaláta
Chilis - fokhagymás garnélasaláta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételem közé tartozik a garnélarák, és ezenkívül mindenféle tengeri herkentyűt szívesen fogyasztok. Kb. egy évvel ezelőtt saját ötlettől vezérelve találtam ki ezt a receptet, bár már nem emlékszem, hogy hogy :) Ez valami olyasmi lehet, mint a költőnél az ihlet! Egy elég nehéz egytálétel előtt fogyasztottuk el, ami előtt valami könnyűt akartam feltálalni, hát sikerült és a dicséret sem maradt el!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélarákot megmossuk, leszűrjük.
  2. Teflon bevonatú serpenyőbe olívalolajat csöpögtetünk és beletesszük a garnélát, erős lángon pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután elkezdett pirulni a garnéla, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kis víz hozzáadásával (hogy oda ne égjen) tovább pirítjuk.
  4. A legvégén tesszük bele a karikákra vágott chilipaprikát. Éppenhogy pár percig keverjük, és már kész is.
  5. A rukkolás-madársalátás ágyra helyezzük a chilis fokhagymás garnélát, és ízlés szerint frissen facsart citromlével lelocsoljuk. Szintén remek ízt ad a tetejére durván őrölt bors is!
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 286
elküldve: 5
receptkönyvben: 152
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

garnélás rukkolasaláta, zöldsaláta garnélával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

293
olívaolaj 1 ek
garnéla 500 g
rukkola 300 g
madársaláta 300 g
chili 4 db
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
1 teáskanál
bors 1 teáskanál