Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis gyömbéres csirke pak-choi-jal

Chilis gyömbéres csirke pak-choi-jal
Chilis gyömbéres csirke pak-choi-jal
24 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és gyors. Maximum 25 perc alatt kész az étel, annyi idő alatt pedig készíthetünk egy kurkumás párolt rizst is köretnek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz a gyömbért, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, apróra vágjuk. A gyömbért, fokhagymát, chilit, cukrot, szójaszószt, lime levet, ½ tk olajat elkeverünk. Borssal ízesítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd ½ tk olajban oldalanként 4-5 percig sütjük.
  3. A pak-choi-t megtisztítjuk, mossuk, kettévágjuk, majd lefedve kevés fövő sós vízben kb. 2 percig dinszteljük. Hagyjuk szűrődni.
  4. A húst körbe bekenjük a páccal, és alacsony hőmérsékleten további 2 percig sütjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk, a pak-choi-jal tányérra rendezzük, és a maradék páccal meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 214
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikán sült csirke, keleties csirke pak choi-jal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

234
gyömbér 10 g
fokhagyma 0.5 gerezd
chili 0.5 db
barna cukor 0.5 ek
szójaszósz 2 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
szójaolaj 1 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csirkemell filé 300 g
pak-choi 300 g