Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel

Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pikánsan erős marhagulyás a knédlivel kiválóan laktató ebéd. A családnak nagyon ízlett. 

hozzávalók / 5 adag

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

ajánlat

Kevert savanyúságot ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Chilis marhagulyás

  1. A húst kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, és kockára vágjuk. A mangalica szalonnát is felkockázzuk.
  2. Nagyobb lábosba a mangalica szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a reszelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, chiliszószt, fűszerköményt.
  3. Ezt mind elkeverjük, és felöntjük az alaplével, annyival, hogy ellepje.
  4. Engedjük, hogy felforrjon, majd kisebb lángra tesszük, és fedő alatt főzzük tovább.
  5. A vörösbort fél óra elteltével hozzáadjuk. Ha leforrja a levét, alaplével pótoljuk. Amikor már puha a hús, megszórjuk majoránnával, elkeverjük, és kész.

Kukoricás-krumplis knédli

  1. Meghámozzuk a krumplit, négyfelé vágjuk, és megfőzzük sós vízben.
  2. Leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az egész tojást, sót, kukorica finomlisztet, és összegyúrjuk.
  3. A deszkán kisebb rudakat formázunk belőle (nekem 3 db jött ki).
  4. Közben nagyobb lábosban vizet forralunk csipet sóval. Visszább vesszük a hőmérsékletet, és a gyöngyöző vízbe tesszük a rudakat, kb.10-12 percig főzzük fedő alatt, míg feljönnek a rudak.
  5. Majd kiszedjük, és felszeletelve tálaljuk a gulyáshoz.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 079
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikánsan erős marhagulyás knédlivel, marhapörkölt knédlivel, vörösboros marhagulyás knédlivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

merzsa
merzsa Tue, 2018-01-02 22:45

most készül, isteni az illata és az íze félkész állapotában is

1033
marhalapocka 1.2 kg
mangalica szalonna 15 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 3 közepes db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 ek
chiliszósz 2 teáskanál
vörösbor 2 dl
marha alaplé 1 l
majoranna 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 1 kg
kukoricaliszt 40 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál