Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell
Chilis-mézes csirkemell
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap délre valami kellemesen pikánsat terveztem az asztalra tenni, és mivel a hozzávalók adottak voltak, ezt találtam ki.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Köretek közül szerintem a rizs illik hozzá leginkább a maga visszafogott módján. Tálaláskor még pici frissen facsart citromlével megbolondíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzzuk.
  2. Elkészítjük a chilis-mézes pácot: a mézet és olívaolajat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a chilidarabkákat, majd belefacsarjuk a fél citrom levét.
  3. A hússzeleteket a pácba helyezzük (úgy, hogy ellepje), és pár órára a hűtőbe tesszük (lehet egy egész éjszakára is).
  4. Kivajazunk egy tepsit, majd a kellőképpen bepácolódott húsokat egymás mellé fektetjük, a maradék páccal pedig nyakon öntjük.
  5. Sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x45x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 400
elküldve: 5
receptkönyvben: 149
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chilis-mézes csirkemell, pikáns sült csirkemell mézesen, csipős-mézes csirkeszelet sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Midoriko1993
Midoriko1993 Sat, 2014-05-10 18:07

Nagyon jól hangzik a recept de chili porral lehet helyettesíteni? És ha igen mennyit rakjak hozzá?

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sat, 2014-05-10 22:50

Én a chili Cayenne port javaslom, illetve használom.
Ízlés szerint szórd, egyenletesen a husira ;-)

Naju
Naju Sun, 2011-09-18 20:38

Pikáns, ízletes! Ma megcsináltam ebédre, először a család kicsit furcsán fogadta az ízesítés miatt, de mindenkinek nagyon ízlett :) Azt hiszem nem utoljára sütöttem :)

Csibedina
Csibedina / Csibedina Mon, 2011-09-19 15:08

Kedves Naju,
Nagyon örülök a pozitív visszajelzésednek :-) Alakítsd nyugodtan saját ízlésetek szerint és ha máskor is szeretnéd meglepni a családot, akkor jó szívvel ajánlom kipróbálásra a barackos csirkemellemet is :-)
Szép napot:
Edina

357
csirkemell filé 100 dkg
méz 4 ek
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 6 gerezd
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
vaj 1 ek