Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-mézes csirkeszárny pennével

Chilis-mézes csirkeszárny pennével
Chilis-mézes csirkeszárny pennével
88 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a csirkeszárnyat, és valami új ízkombinációt szerettem volna kitalálni, de a sütőzacskóhoz ragaszkodva. :-)) Végül is így lett az étel íze egyszerre édes, csípős, savanykás, sós - tésztával tálalva nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

A debreceni kolbász kihagyható, de mivel nekem előző ételfőzéskor maradt ki, és nem pazarolunk, főleg a mai világban nem!!, - ezért felkockáztam és beletettem ebbe az ételbe. Házi savanyúsággal kínáljuk, reszelt sajttal - tálaláskor. Finom borral, ásványvízzel. Aki szereti erősebben, tehet bele több chilit is. Akár friss chilit is..:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, leszárítjuk.
  2. Tálba tesszük a csirkeszárnyakat, és az összes hozzávalót, óvatosan összekeverjük, a legvégén tesszük rá a kétféle babot, óvatos keverés, majd egy nagyobb kanállal sütőzacskóba tesszük, azt lezárjuk.
  3. Tepsibe téve a zacskó tetején 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, ahol megsütjük, pároljuk.
  4. Forrásban lévő olajos, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
  5. A zacskót kinyitva egy tálba öntjük a chilis-mézes-babos-paradicsomos csirkeszárnyat, tálaljuk a kifőtt penne tésztával, savanyúsággal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 573
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes csirkeszárnyak penne tésztával, szaftos-négyízű csirkeszárny tésztával, chilis-mézes csirkeszárny

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-03-03 21:30

Kedves 2VerAgi2!

Köszönöm, biztosan ízleni fog. :-))
Természetesen csirkemellel és combbal is ki lehet próbálni, biztosan sikeres lesz a végeredmény.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

2366
debreceni kolbász 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
fokhagyma 4 g
vöröshagyma 2 kis fej
csirkeszárny 12 db
vörösbab 400 g
fehérbab 400 g
konzerv paradicsom 400 g
négyszínű bors 1 kk
0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
paradicsomlé 5 dl
cukor 3 teáskanál
akácméz 3 ek
trappista sajt 20 dkg
penne 75 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 12 dkg
uborka 15 dkg