Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-mézes sertéscomb

Chilis-mézes sertéscomb
Chilis-mézes sertéscomb
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly nemzetek konyhája hónapokat rendeztünk a barátainkkal. A távol-keleti ízvilágot én próbáltam meg az asztalra varázsolni, és kis utánajárás után sikerült megszereznem ennek a közkedvelt és nagyon finom pikáns étel receptjét.

hozzávalók / 4 adag

Hús előkészítése

Chilis-mézes máz

Szólj hozzá!

elkészítés

hús előkészítése

  1. A húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A bunda hozzávalóit összekeverjük.
  3. A húskockákat megforgatjuk a palacsintatészta sűrűségű bundában, és forró olajban kisütjük.
  4. A megsült husikról a felesleges olajat leitatjuk.

chilis.mézes máz

  1. A máz hozzávalóit összekeverjük, ha nagyon sűrű, pár kanál vízzel hígítjuk.
  2. A kisült húst beleforgatjuk a mázba.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 109
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mandyzs

Mióta szakács: 2013.10.19.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás-mézes hús, chilis hús, sertéshús chilivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shelli
Shelli Sat, 2014-03-01 17:11

Szia!

Megsülnek a husik rendesen, ha ilyen nagy kockákra vágod és nem sütöd elő őket? Az oké hogy a csirkemell gyorsan sül, de disznóból még nem próbáltam.

mandyzs
mandyzs / mandyzs Sun, 2014-03-02 10:27

Szia!

Bő forró olajban megsülnek. Én úgy szoktam csinálni, hogy maximum 1 cm vastag szeleteket vágok, és azt kockázom 2x2-esre. Így átsül, nem lesz sem rágós, sem száraz.
Remélem sikerül majd :)

412
sertéscomb 50 dkg
finomliszt 5 csapott ek
víz 2 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 teáskanál
méz 2 ek
ketchup 2 ek
chiliszósz 1 ek
szezámmag 1 ek