Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis - mézes tarja

Chilis - mézes tarja
Chilis - mézes tarja
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sózni utólag érdemes. A ketchup eltűnik a szószból, mert a mézzel karamellizálódik. A különleges, csípős ízeket kedvelőknek ajánlom.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a páchoz összekeverjük, a fokhagymát megtisztítjuk .
  2. A húst megborsozzuk és mindkét oldalán a páccal bekenjük, illetve egy kevés olajat csurgatunk rá. Hűtőbe tesszük pár órára vagy egész éjszakára.
  3. Forró olajon a hús mindkét oldalát megkapatjuk, majd kisebb lángon tovább sütjük, a fokhagyma gerezdet mellédobjuk.
  4. Ha a hús kész, a serpenyőbe kevés vizet öntünk, egyet forralunk rajta. Sűríteni nem kell, mert így is finom szósz lesz belőle.
  5. Kukoricás rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

denesg

Mióta szakács: 2011.07.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns csípős tarja, chilivel és mézzel pácolt tarja

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

denesg
denesg / denesg Fri, 2011-08-19 20:16

Szia Z1!

Köszi a kritikát megfogadom.
Lehet, hogy még a konyhapultot is kicserélem, hogy ne legyen pöttyös :-)
Üdv, denesg

z1
z1 / z1 Fri, 2011-08-19 20:21

...talán az asztalos helyett, elég lesz egy fehér ( egyszínű ) abrosz is:)

z1
z1 / z1 Fri, 2011-08-19 19:48

Szia Denesg!
Tetszenek a receptjeid ( 2 ), bár az elsőt túlcifrázod, a másodikat pedig nagyon leegyszerűsíted.
...+ nem vagyok egy nagy fotós, de egy, amúgy szépen tálalt, de "pöttyösre" szórt tányért, nem raknék egy pöttyös alapra.
Lerontja a jót!
Kár érte:(
Z.
Ui: A véleményem, mint mindig szubjektív.
NEM MEGSÉRTŐDNI!

633
sertéstarja 20 dkg
méz 2 ek
ketchup 2 ek
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek