Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-olivás tintahalkarikák

Chilis-olivás tintahalkarikák
Chilis-olivás tintahalkarikák
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tintahalat általában a Metro-ban vásárolhatunk tisztított, friss állapotban, vagy fagyasztott formában.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott vagy friss tintahal tömlőket vágjuk 1 cm-es karikákra. Mossuk meg, csepegtessük le.
  2. Serpenyőben hevítsünk olivaolajat, tegyük bele a kockára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és vékony karikára vágott chilipaprikát.
  3. Kicsit pirítsuk össze, majd dobjuk hozzá a tintahalkarikáinkat, kevés fűszerpaprikát és az egész, vagy aprított olivabogyóinkat.
  4. Pirítsuk tovább, majd pár perc után öntsük fel fehérborral, és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Nyomjuk bele a citromok levét és kb. 30 percig pároljuk, addig míg a bor és az alaplé el nem párolgott.
  5. Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott kaporral és snidlinggel, és meleg fehér bagett pirítóst adjunk hozzá. Jó étvágyat! 
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 562
elküldve: 3
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olajbogyós tintahal, tintahalkarikák chilipaprikás-olajbogyós szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

479
tintahal 1 kg
olívaolaj 100 ml
vöröshagyma 100 g
fokhagyma 3 gerezd
chili 3 db
citrom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
olajbogyó 5 dkg
fehérbor 150 ml
alaplé 100 ml
bagett 1 kg