Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-oregánós olajbogyók

Chilis-oregánós olajbogyók
Chilis-oregánós olajbogyók
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bárokban aperitifhez szoknak kínálni parti olívát, gondoltam, kipróbálom itthon elkészíteni, és már nagyon sokszor elkészítettem.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Hidegre hűtött pezsgőhöz mint aperitif; de nagyon jól felhasználhatjuk salátákhoz is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olíváról leöntjük a sós vizet, egy szűrőbe helyezzük őket, majd 10-15 percig hideg vizet eresztünk rá úgy, hogy a szűrő alá egy tálat helyezünk. Ez azért kell, hogy az olívából kiázzon a só. Majd jól lecsöpögtetjük.
  2. Az olívákat egyenként hosszában elöl-hátul késsel bevágjuk, majd egy fedővel rendelkező műanyag tálba rakjuk.
  3. Ráöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a fűszereket, majd összekeverjük őket.
  4. A parti olívák fogyaszthatók azonnal, vagy pedig hideg helyen pár hétig is elállnak, ügyelve arra, hogy legyen rajtuk elegendő olaj, és pár naponta jól keverjük össze (fedővel lezárva a dobozt jól összerázzuk).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 628
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

parti olíva, oregánós olívabogyó, chilis olajbogyók, olajbogyók extra szűz olívaolajban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
olajbogyó 50 dkg
olívaolaj 2 dl
oregánó 1 ek
chili 2 kk