Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-sajtos hús

Chilis-sajtos hús
Chilis-sajtos hús
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy olyan napon született, mikor vásárolni nem volt kedvem, a hűtőben meg csak tej, egy kevés hús meg egy kevés sajt volt, így feltúrtam a kamrát, és úgy döntöttem, hogy ebből ha törik ha szakad vacsora lesz. Azóta szinte havonta összedobom ezt az annyira nem is minimál ételt. Már halas verzióban is készítettem, hekkel, úgy is isteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Csak 1-2 percig, míg egy kis színt és kérget kap, hogy a engedjen a későbbiekben levet.) Ezután félre teszük.
  2. A tésztát sós vízben kifőzzük, és szintén félre tesszük.
  3. A mártás elkészítését (mivel én utálok mosogatni) abban a serpenyőben szoktam, amiben a húst sütöttem, így nem vész kárba a fűszeres szaft.
  4. A serpenyőbe dobunk még egy kevés vajat, majd rászórjuk az instant sajtszósz port, picit megpiritjuk, majdüráöntönk 1 deci tejet.
  5. Sűrűn kevergetve feloldódik a por, ezután jöhet még 1 deci tej (vagy tejszín, úgy még finomabb) és a lereszelt sajt 2/3 része, ízlés szerint a chilipor és a chiliszósz (én a minél csípősebb, annál jobb elvet vallom), néhány percnyi főzés után a maradék tejet is hozzáöntjük, és kész a szósz.
  6. Az összeállítás következik. Egy jénaiba először egy réteg tésztát, majd 1 réteghúst teszünk, és bőven meglocsolojuk a szósszal, rászórunk egy adag kukoricát, és ezt ismételgetjük, míg megtelik az edény, a felső réteg, ha lehet tészta legyen, amit a szósszal meglocsolunk, megkukoricázunk és a megmaradt sajtttal beborítunk.
  7. Az edényt előmelegített sütőbe tesszük, és lefóliázva sütjük fél órát, majd fólia nélkül 15-20 perc alatt felpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 960
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsoffancs

Mióta szakács: 2012.03.10.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtszószos csirkemell, csirkés chilis penne, szószos hús tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

727
penne 25 dkg
csirkemell filé 50 dkg
sajtszósz 30 g
sajt 20 dkg
chili 0 ízlés szerint
chiliszósz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint
csemegekukorica 140 g
vaj 5 dkg
tej 3 dl