Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-sajtos stangli

Chilis-sajtos stangli
Chilis-sajtos stangli
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már gyermekkoromban is imádtam minden olyan nassolnivalót amiben sajt volt, aztán amikor gyermekeim lettek, elkezdtem kutatni a tökéletes stangli recepjét, és lám Nagymamám receptjei között találtam rá erre az egyszerű, és nagyon ízletes receptre. A mostani alkalommal egy kis csípős paprikát kevertem a tojásba, amit a kiszaggatás előtt a tészta felületére kentem, és végül rászórtam a reszelt sajtkeveréket. Nem lett túl csípős, de nagyon finom aromát, színt, és egy kis pikantériát kölcsönzött a stangliknak. Ezt a pár darabot sikerült megmentenem a fotók kedvéért, de mire ezt a receptet feltöltöm, egy morzsa sem marad belőle, ahogy elnézem...§:-)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sajtimádóknak!!!! A chili helyett bármilyen aromás fűszer is jó hozzá, pl, fokhagyma, gyömbér stb. A sajt mellett, még nagyon finom szezámmaggal, mákkal, és lenmaggal is. §:-) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport és a sót elkeverjük a liszttel.
  2. A vajat, a túrót, a tojást, és a reszelt sajtot hozzátesszük a lisztes keverékhez és összedolgozzuk, aránylag kemény tésztát kell kapnunk, annyi tejfölt teszünk hozzá, amitől a tészta, ha lapogatni kezdjük nem hasad hanem nyúlik, tehát rugalmas lesz. Nem kell sokáig vacakolni vele. kb 6-7 perc az egész művelet. 
  3. A tésztát jó ha egy estére hűtőbe tesszük, de nagyon jól fagyasztható is, hónapokig elzörög a mélyhűtőben, az állaga pedig fagyasztás után még jobb. 
  4. Ha azonban nincs időnk ezt kivárni, akár azonnal is felhasználható.
  5. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és a tetejét megkenjük egy felvert tojással, amibe most chilit keverünk (a nagyi néha fokhagymát is tett bele, az is isteni volt).
  6. A tojásos felületre szórjuk a maradék reszelt sajtot, amit kicsit nyomkodjunk rá a felületre.
  7. Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel kisujjnyi vastagra szaggatjuk.
  8. Jó forró sütőben (sima sütőnél 200 fokon) megsütjük. 4 tepsi lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 215
elküldve: 27
receptkönyvben: 650
elkészítve: 22/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sajtos rúd chilivel, sajtos-chilis rúd

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mayura
Mayura / mayura Fri, 2014-12-26 21:55

Szia
ha sütés után lefagyasztod, akkor 2honap. Frissen 4-5 nap dobozban. Utánna kiszárad
Üdv

dariusz
dariusz Tue, 2013-09-24 17:27

Szia! Pont ma elkészítettem!! Nagyon fincsi lett!!!!!!!!! Köszönöm.... <3 Dupla adagot csináltam s a felét beteszem a fagyóba. Kipróbálom, hogy milyen lesz majd....

Üdv: Sziszkó

hajnal13
hajnal13 Tue, 2013-04-02 16:52

Szia!
Szódabikarbonával lehet helyettesíteni a sütőport?

mayura
Mayura / mayura Mon, 2013-05-13 14:21

Még nem próbáltam de szerintem lehet! Szódát én csak yoghurtba keverve szoktam indiai naan kenyér tésztájába keverni de azt jól felfújja szerintem ide is jó.

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2012-12-12 13:28

Stangli receptre vadaszva a te receptedre esett a valasztasom. A foto is gyonyoru, de a recept nagyon jol hangzik, ugy hogy meg fogom sutni. Evekkel ezelott sokszor sutottem hasonlot, de amiota nem M.o.-on elek az en receptem soha nem sikerul. Valoszinuleg a turo a hibas, mert itt a turo egeszen mas mint otthon. Remelem most sikerulni fog. Udv, Veronika

mayura
Mayura / mayura Thu, 2013-01-03 12:35

Szerintem, ricottával nyugodtan, pótolhatod a túrót, vagy amerre te laksz kiváló straccino sajtkrémet, is lehet venni, bár ez Uj-Zelandi tapasztalat. Egyebkent szeretsz Ausztraliaban élni? Mi epp most határoztuk el, hogy elutazunk és körbenézünk, erre felé is. Nagyon szeretünk,utazni de eddig csak, nz-n jártunk, az csodas volt.
Üdv

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-01-03 13:41

Koszonom a valaszt, meg fogom probalni ricottaval, a straccino nevu sajtkremmel meg nem talalkoztam. Newzeland gyonyoru lehet, en meg nem voltam ott, de elkepzelem a filmek/kepek lattan. Ausztralia nem olyan szep, de az elet jo. Itt Perthben az idojaras nyaron elegge megviseli az embert a nagy meleg miatt. A taj is egeszen mas mint NZ vagy europa. Amikor 30 evvel ezelott megerkeztunk, azt hittem hogy a holdon landolt a gepunk. Persze azota sokat fejlodott itt is minden. Ti hol szeretnetek korulnezni? itt vagy a keleti oldalon?
Udv. Veronika

mayura
Mayura / mayura Mon, 2013-01-21 15:08

Szia Vcsuka
Hát én Urulut feltétlen meg szeretném nézni, és természetesen Darwint is, és Sidneyt is. Egyebként pedig egy olyan vízzel kapcsolatban kell kiutaznunk, ami a bőrrák gyógyításban hozott nagy eredményeket, a Magyar rákkutatás területén, és ehhez keresünk kinti partnereket. Ha találunk akkor valószínű hogy a nagyobb városokban mindenhol meg kell majd jelennünk, előbb vagy utóbb. A víz neve Kaqun és nemcsak inni kell, hanem fürdeni is benne, vannak itt és Izraelben fürdőink, nem hivatalosan sok rákos és egyéb beteg is meggyógyult nálunk, és hamarosan júniusban véget érnek a hivatalos orvosi kísérletek és utána az eredményekkel tudunk, nekiindulni. Remélem sikerül és megnézhetem Ausztraliat, ugy tudom nagyon izletesek, az etelek es viragzik a gasztronomia, en csak a vedgimight-ot ismerem hat nem semmi... :) Üdv

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Fri, 2012-05-25 09:03

Kedves Majura!
Sürgős !!! Ma este kell begyúrnom a tésztát a holnapi sütéshez,de nem látom ,hogy mennyi tojás megy a tésztába. Gondolom 1 db. ,vagy nem?
Köszi ,ha időben jön a válasz ,ha nem ......

mayura
Mayura / mayura Fri, 2012-05-25 14:36

Igen csak 1 tojás kell a tésztába, és a másik a tetejére, kenésnek!
Üdv

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-21 10:48

Kedves Mayura!

A sós-chilis-sajtos rágcsa ötlete nagyon jó, a látvány guszta, köszönöm.:-))
Juhtúróval is? Mind a kettővel ki lesz próbálva. :-)

Éva-Anyóca

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-05-21 08:17

Nem tudom hova kell az ilyen jellegű észrevételt címezni, de a baba 6-7 hónapos korra való receptek közé ez több szempontból sem való. A csili csípőssége miatt talán a baba kategóriába egyáltalán nem ajánlanám.
Egyébként nagyon finomnak tűnik. Anyósomnak is van egy hasonló stangli receptje, túró nélkül készül, amit egy éjszakára szintén hűtőbe kell rakni, és másnap sütni. Mindenki nagyon szereti. Én pogácsát készítettem már juhtúróval, az is isteni volt, ez a stangli is biztos még finomabb azzal, ki fogom próbálni! :-)

mayura
Mayura / mayura Mon, 2012-05-21 13:19

Szia Ebben Abszolút igazad van én nem is gondoltam a chilis verzó adására babáknak, majd átírom a korhatárt! Köszi az észrevételt! Deeee azért leírok egy vicces kis sztorit neked. Amikor a Fijji szigeteken voltam Szuvában egy családnál, egy templom avatás után, a család hozott nekem egy kis kóstolót egy kis főtt rízs, egy sabji(zöldségfőzelék) és egy mangó chutneyt (ez olyasmi mint egy darabos lekvár), volt velük egy olyan 1 éves kor körüli kislány (még nem tudott járni, csak immel ámmal), nos ő jóízüen falatozott a tányéromból kézzel mert ott így esznek az emberek. Gondoltam én is eszem egy kicsit, a számba tettem egy falatot és képzeld el annyira erős volt hogy az ajkam kifordúlt tőle, mint amikor gyerekkoromban beütöttem a mászókába, egy két óra kellett amíg visszaállt a rendes kerékvágásba, és egy fél liter hideg tej. A baby meg nyugodtan ette, szóval minden szoktatás kérdése, nyílván ez egy kirívó eset de én rendesen megpereceltem tőle. Az én gyerekeim ették már úgy 1 éves koruk körül az ilyen nasikat... de, ez már régen volt, még egyszer köszi.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-05-20 18:15

Tetszik a recepted. Azt szeretném megkérdezni, hogy tehén, vagy juhtúróval készült. Köszönöm. Piroska

mayura
Mayura / mayura Sun, 2012-05-20 21:38

Általában sima tehén túróval szoktam készíteni, de juhtúróval még finomabb, úgy is csináltam már!
A juhtúrótól egészen fantasztikusan omlós lesz!
Üdv

1053
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
1 ek
vaj 25 dkg
tehéntúró 20 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
cheddar sajt 15 dkg
tojás 1 db
chili 1 kk
sajt 15 dkg