Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis zöldborsókrémleves vargányával

Chilis zöldborsókrémleves vargányával
Chilis zöldborsókrémleves vargányával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt szerencsém pár napot kedves barátaim invitálására a bakonyi házukban, erdei miliőben eltölteni. Pihentető, regeneráló, lélekkisimító hatása megkérdőjelezhetetlen. Ami először elvarázsolt, az a hihetetlen sok pillangó, amelyek játékosan cikáznak körülötted. Szellő lengette, égbe nyúló fák, a csicsergő madarak, a vadak nesze töri meg a csendet. Kirándulásra, horgászatra, gombászásra egyaránt lehetőségünk volt. Mégis a fáradt napok után volt, hogy csak jól esett elnyúlni a teraszon egy pohár bor társaságában. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Natúr és illatos, friss és pikáns. Keverednek az ízek, mégis mindegyik egyedi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsókat átmossuk, majd felöntjük 1 liter alaplével, adunk hozzá fél fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és kb. 10 percig főzzük. Nem szükséges túl puhára.
  2. Amikor már összeérnek az ízek, átkanalazzuk a sűrűjét, és leturmixoljuk.
  3. Fokozatosan adunk hozzá az alapléből, amennyire krémesre szeretnénk, tovább turmixoljuk.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és metélőhagymával, valamint elkeverjük benne a joghurtot.
  5. A vargányát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, és egy kis vajon lepirítjuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt.
  6. A tálalásnál a leves közepébe halmozunk 1-2 ek vargányát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 445
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsókrémleves chilivel és vargányával, krémleves zöldborsóból chilisen, snidlinges zöldborsóleves chilivel és vargányával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2015-02-09 09:40

Finom lett, jó a recept, köszönöm. Annyit variáltam csak, hogy csak a borsó háromnegyedét turmixoltam le. Miután az unokám is itt volt ebéden, csili kimaradt, de így is remek!

208
zöldborsó 30 dkg
alaplé 1 l
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
joghurt 2 ek
vargánya gomba 10 dkg
vaj 5 g
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 1 ek