Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilisbab-leves

Chilisbab-leves
Chilisbab-leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen a "leves" :))

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyó

Leves

ajánlat

1 db aszalt paradicsom igazán megdobja az ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyó

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk, és diónyi vagy ízlés szerint kisebb golyókat formálunk belőle nedves kézzel.
  2. Egy magas falú fazékban 2 ek. olívaolajon magas lángon körbepirítjuk, majd félretesszük.

Leves

  1. A húsgolyók pirítása után visszamaradt olajon lepirítjuk, majd 1-2 ek. víz segítségével kissé megpároljuk a finomra vágott hagymát.
  2. Mikor a lé elpárolgott róla, rászórjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott chilit (magosan vagy nélküle - ízléstől függően), fűszereket és a paradicsomkonzervet.
  3. Felöntjük alaplével (rosszabb esetben húsleveskockás, forró vízzel, jobb esetben húslevessel), egy marék rizst és a húsgolyókat elkeverjük benne, és 10 percig együtt rotyogtatjuk. Időnként keverjük meg, hogy ne égjen le.
  4. Hozzáadjuk a bab- és kukoricakonzervet, és a levük 1/3-a is mehet a levesbe. Együtt főzzük még kb. 2 percig, és tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis bableves, tex-mex leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

435
darált marhahús 10 dkg
darált sertéshús 20 dkg
1 ek
bors 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 15 dkg
koriandermag 1 teáskanál
fahéj 1 késhegynyi
bors 1 teáskanál
chili 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
cayenne bors 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
rozmaring 3 g
alaplé 1.4 l
babérlevél 1 db
vörösbab 15 dkg
csemegekukorica 15 dkg
rizs 5 dkg