Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel

Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel
Chiliszószos csirke erjesztett fekete babbal és zöldségekkel
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mottó: Minél többet eszel, annál kevésbé ízletes az étel; minél kevesebbet eszel, annál ízletesebb (kínai közmondás).

Ez a fűszeres étel csirkehúsból készül, emellett sok zöldséget tartalmaz, így nem utolsósorban egészséges is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlott köret: jázminrizs. A köret elkészítése: a jázminrizs az egyik legfinomabb, hosszú szemű fajta, jobb boltokban, ázsiai üzletekben kapható, elsősorban Thaiföldről importálják. Önmagában is nagyon aromás, jó illatú. Főzés előtt a rizst szűrőben alaposan meg kell mosni (míg a lecsurgó víz teljesen tiszta lesz), hogy a szemek felszínén levő keményítőt teljesen eltávolítsuk, ellenkező esetben nagyon ragacsos lesz. Mosás után fazékba tesszük, és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Pirítani, sózni, olajat hozzá tenni, főzés közben kavarni nem kell! Felforraljuk, majd nagyon kis lángon, lefedve (az edény tetejét konyharuhával akár le is lehet kötni) 20 percig pároljuk, majd levesszük a lángról. Fontos, hogy ezután legalább 20 percig még ne távolítsuk el a fazék fedelét, mert ekkor még tovább párolódik, ill. tálalásig meleg marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a pár evőkanálnyi vízzel elkevert keményítővel és 1 ek. szójaszósszal legalább 30 percre bepácoljuk.
  2. A chilit, zöldhagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A szárított kínai gombát meleg vízbe áztatjuk legalább 20 percig, majd feldaraboljuk. A sárgarépát és a hegyes erős paprikát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az erjesztett fekete babot 3 ek. rizsborba áztatjuk.
  3. A bepácolt csirkehúst jól felhevített, bő olajban (mogyoróolajban) hirtelen megsütjük, majd félretesszük.
  4. Ezután a wokban pár ek. olajon óvatosan megpirítjuk a zöldhagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit. Ezután hozzáadjuk a bambuszrügyet, a felcsíkozott sárgarépát és hegyes erős paprikát, és max. 1-2 percig pirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
  5. Visszatesszük a wokba a csirkehúst, átkeverjük a zöldségekkel, majd 2-3 ek. szójaszósszal, chiliszósszal, rizsecettel, cukorral ízesítjük, és átpirítjuk az ételt. Mikor elkészült, pár csepp (kevés!) szezámolajjal meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DoktorChef

Mióta szakács: 2014.01.09.
6 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, chiliszószos csirkemell fekete babbal, zöldséges kínai csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
csirkemell filé 50 dkg
víz 3 evőkanál
kukoricakeményítő 2 evőkanál
szójaszósz 4 ek
chili 3 db
zöldhagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 2 teáskanál
fafülgomba 3 dkg
sárgarépa 1 kis db
hegyes erős paprika 1 közepes db
feketebabszósz 3 ek
kínai rizsbor 3 ek
mogyoróolaj 2 dl
bambuszrügy 20 dkg
rizsecet 2 ek
barna cukor 1 teáskanál
szezámolaj 1 teáskanál
chiliszósz 2 teáskanál