Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chokito - ahogy Anita készíti

Chokito - ahogy Anita készíti
Chokito - ahogy Anita készíti
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségbe vittem ezt az - életemben először készített - édességet. Úgy tűnik, hamarosan meg kell ismételnem ezt a műveletet, mert nemcsak a vendégségben lévő gyerekeknek, hanem az enyéimnek is nagyon bejött:-)!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverjük. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk. A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és felfőzzük.
  2. A hideg tejjel elkeverjük a zselatint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük, majd langyosra hűtjük. Eközben a tejport elvegyítjük a rizspehellyel, és a masszához adjuk.
  3. Folpackkal kibélelt őzgerincformába (30 cm hosszú) öntjük, elsimítjuk a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap kiborítjuk a formából, a folpackot levéve szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 823
elküldve: 13
receptkönyvben: 580
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

chokito-szelet, rizspelyhes-kakaós finomság

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadcic
vadcic Fri, 2013-09-06 22:25

Nekem is kemény lett a rizs,a csokirész pedig folyós.
Mindent a leírtak szerint csináltam pedig.:(

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2013-09-22 14:06

Kedves Vadcic!
Az előző hozzászólónak nem kemény lett a rizs, hanem gumiszerű. tehát pont az ellenkezője. Elvileg pont, hogy roppanósnak kénre lennie a puffasztott rizsnek, mint a bolti csokiban.
Nem is állt össze a süti, nem tudtad szeletelni?

kedveske
mirtill / kedveske Sat, 2012-04-07 15:42

Nekem is ez a recept van meg. Sajnos én nem kaptam kakaós rizspelyhet, így gondoltam jó lesz puffasztott rizzsel is. Sajnos azonban nem lett jó, mert a rizs gumiszerű lett a masszában, gondolom beszívott valamennyi nedvességet. Csalódás volt.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-04-11 16:34

Én eddig puffasztott rizzsel csináltam mindig, de - annak ellenére, hogy nem lesz roppanós a rizs benne - a gyermekeim mind imádják, sőt még a férjem is. Köszönöm szépen a visszajelzésed!
Üdvözlettel:
Anita

kedveske
mirtill / kedveske Wed, 2012-04-11 20:17

El kell mondjam, azért a többségnek ízlett, és jól is sikerült állagra, ízre is finom volt. De engem eléggé zavart a gumis rizs. Vagy lehet, régi volt a rizs? Nem tudom.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-04-15 23:26

Pénteken vásároltam egy újabb adag puffasztott rizst, majd ha elkészítem, akkor megkóstolom még "zacskós" állapotában, hogy úgy milyen.
Semmi gond nincs a megállapításoddal, különböző ízlések lehetnek, megszoktam már 3 gyermek és a párom mellett:-))).
Szép hetet kívánok!
Anita

myldy
myldy Wed, 2012-03-28 08:42

Helló!Elkészitettem és nekem fincsi lett!Köszi a receptet!Bár én 20 dkg cukrot tettem bele,és picit több zseletint, mert tapasztalataim szerint a felénk (Vajdaságban) kapható zselatin gyengébb. A lényegek lényege, hogy az édesszájú férjem újra kéri, hogy készitsem el :). A baj ott rejtőzik, hogy most kezdtem a diétát és félek nem tudok ellenállni majd a kisértésnek... További sok sikert és még sok jó receptet!
Üdv. Ildikó

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-03-30 08:38

Szia Ildikó!
Nagyon örülök, hogy ismét hallottam felőled:-)! Köszönöm szépen a visszajelzést! Húúú, valóban nagyon fincsi, ennek (sem) tudok én sem ellenállni, de a gyerekek is nagyon imádják. Mindig kérik újból, azok egyike, amit mindhárom szeret. Köszönöm szépen az információt a zselatinnal kapcsolatosan, ha más is el karaja készíteni a Vajdaságból, annak hasznos tanács lehet. Én a Horváth Rozi-félét szoktam használni, nem biztos, hogy azt nálatok forgalmazzák.

További szép napot kívánok!
Anita

automatonaliza
automatonaliza / automatonaliza Fri, 2011-10-21 15:02

Nem szilárdult meg. Olyan, mint egy szörnyen édes, csokis rizses bébiétel :( Úgyhogy most keverek hozzá egy kis darált kekszet. (Valószínű én rontottam el valamit. :()

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-10-21 15:58

Sajnálom, hogy nem sikerült kedves Automatonaliza! A zselatint nem hagytad ki esetleg? Már kétszer elkészítettem, és nekem összeállt. Kicsit édesnek találtad?
Üdv:
Anita

toxik
toxik Sat, 2011-10-08 20:15

Most készült el, holnapra össze is ér a hűtőben. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. Remélem menyasszonyom repdesni fog tőle. Köszi a receptet.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-10-12 13:49

Kedves Toxik!
Sajnos, az átalakítás miatt, most bukkantam rá csak a hozzászólásodra:-(!
Remélem, azóta az eredménnyel is meg voltál elégedve, és a menyasszonyod is:-)!
Üdv:
Anita

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-09-28 10:43

Kedves Anita!
Tiéd lett 2011. szeptember 27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-09-28 16:16

Juhéééé! Ezt nem gondoltam volna! Köszönöm szépen Mindenkinek, aki kíváncsi volt erre a sütire!
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-09-27 23:22

Kedves NoSalty!
Nagyon szépen köszönöm, felettébb megtisztelő számomra!
Üdvözlettel:
Hossó Anita

956
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
zselatin 1 ek
tej 1 dl
tejpor 10 dkg
rizspehely 10 dkg