Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel

Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel
Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs chorizonk, jó lesz a finom magyar paprikás kolbász is.

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Dresszing

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, beleszórjuk a burgonyát és a chorizot, jól összekavarjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és közben meg-meg kavargatva kb. 30-40 percig sütjük.
  3. A dresszinghez a chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk. A lime levet elkeverjük a chilivel, az áttört fokhagymával és sóval, majd apránként hozzákeverjük az olajat.
  4. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugába megpörgetjük, majd falatnyi darabokra tépkedjük.
  5. A kolbászos burgonyát kivesszük a sütőből, kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a salátát, meglocsoljuk a dresszinggel, és jól összekavarjuk. 30 percig hagyjuk állni. Sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 388
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült édesburgonyás saláta, sült chorizo kolbászos saláta, sült édesburgonyás chorizos saláta dresszinggel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

430
édesburgonya 750 g
chorizo 200 g
olívaolaj 1 ek
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
újhagyma 3 közepes db
római saláta 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 1 db
limelé 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek