Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chorizós tészta

Chorizós tészta
Chorizós tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl száraz legyen, vagy megégjen sütés közben. A chorizónak egyébként a felhasznált paprikától függően csípős és édes változata is ismert, úgyhogy ha nem bírjuk annyira az erős ízeket, nyugodtan válasszuk az utóbbit. Ez egy tipikus gyors tésztavacsora, a hideg esték megmentője.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel forrni a tésztavizet és közben készítsük elő a hozzávalókat. Karikázzuk fel a chorizót, aprítsuk fel, amennyiben lehetőségünk van rá, akkor egy késes betétű robotgépben, a fokhagymát és a chilit.
  2. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a chorizo karikákat 2-3 percig. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a fokhagymás-chilis mixet és együtt pirítsuk őket még 1-2 percig.
  3. Öntsük hozzá a vörösbort, vegyük alacsonyabbra a hőfokot és forraljuk 3-4 percig. Ezt követően jöhet bele a paradicsom és a cukor. Miután újra felforrt, főzzük egy 10 percig, közben pedig ízesítsük sóval és borssal ha szükségesnek érezzük.
  4. Közben főzzük a tésztát al dente állagúra.
  5. Adjuk hozzá a crème fraîche-t és a bazsalikomot a chorizóhoz, és keverjük addig, míg homogén állagú nem lesz.
  6. Forgassuk a szószba a tésztát, és még forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 44 399
elküldve: 9
receptkönyvben: 664
elkészítve: 53/56
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Thu, 2017-08-24 08:39

A Creme Fraiche az nem a savanykás tejföl véletlenül? Vagy azzal helyettesíthető? Vagy mivel ez egy savanykás tejföl, esetleg jughurttal?

Nensy
Nensy Thu, 2017-11-09 13:57

Igazából az egy magas zsírtartalmú tejfölszerű krém. Én személy szerint még soha sehol sem találtam. Nagy hiperekben sem. Fele tejföl, fele tejszin kikeverésével szoktam helyettesíteni. Így is tanácsolják, akik okosak főzésből. :-)

Nensy
Nensy Wed, 2016-08-17 13:39

Megcsináltam. Chorizo helyett igazi házi kolbásszal, aminek egy adagjában igen-igen megszaladt a csípős paprika. :-) Tehát: chorizo. :-D Na, de komolyan, igazán finom. Én fusilit főztem mellé, szépen belefolyt a csavarantyúiba a szósz. Férjem azt mondta, hogy el ne felejtsem hogy csináltam. Köszönjük a receptet.

lewega
lewega Thu, 2013-11-21 18:40

Mostmár csak azt lenne jó tudni, hogy mi az a crème fraîche, és hol kapni?

navid
navid Mon, 2013-11-04 09:43

Szia, klassz a recept. A chorizot lehet helyettesíteni mással? Mondjuk mangalica kolbásszal?
üdv

1116
chorizo 30 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
vörösbor 1.5 dl
penne 50 dkg
crème fraîche 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 1 csokor
chili 4 db
barna cukor 2 teáskanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg