Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros 2.

Churros 2.
Churros 2.
8 perc / előkészület: 3 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt olvastam, és mindjárt ki is próbáltam.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Csokiöntettel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, és annyi vizet öntünk hozzá, amennyivel a nokedlinél egy picivel sűrűbb tésztát kapunk. Habverővel keverjük csomómentesre.
  2. Egy habzsákba rakjuk a tésztát,  ha lehet, akkor csillagforma legyen a végén, ha nincs, az sem baj, de a nyílás kb. 1 cm átmérőjű legyen mindenképp, különben nagyon nehéz lesz kinyomni a masszát.
  3. Egy lábasba vagy teflonserpenyőbe 2-3 ujjnyi olajat forrósítunk, és óvatosan belenyomjuk a tésztát. Vagy csigaformában, vagy ha kényelmesebb, akkor néhány cm-es csíkokat alkotva.
  4. Szép világosra sütjük a churro-t mindkét oldaláról, papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük. Ízlés szerint lehet édesíteni: porcukorral vagy fahéjas cukorral lehinteni, esetleg kristálycukorba forgatni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 373
elküldve: 3
receptkönyvben: 158
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol fánk

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Wed, 2011-02-09 19:07

A churroshoz illő forró csokoládé receptjét is jó lett volna itt olvasni...

Kat
Kat Fri, 2011-01-07 11:00

Bocsi, de a hozzászólások, és egymásnak válaszolgatások majdnem jobban tetszenek, mint maga a recept! Jól szórakoztam rajtuk. Már ezért megérte feltenni a receptet. Köszönet érte! :)

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-01-09 16:25

Igen! Ezt szeretem én is! Grafomán bölcsész vagyok és imádok mindenbe belekotyogni - ezen az oldalon meg épp ez a pláne!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2010-12-12 16:37

A Magyar Értelemző Szótárt nagyon okos, tudós férfiak írják, akik rettentően értenek a nyelvi finomságokhoz, de a konyhába iránytűvel sem találnak ki. (Ismerek közülük néhányat, egyetemi tanszék, Akadémia I. osztály...) Vagyis. A konyhában 3 (ill. a szedő- vagy merőkanállal együtt 4) kanálméretet különböztetünk meg. A legkisebb a mokkás vagy kávés, miután a "mokka" kávét jelent (mk vagy kk). Ennél egy kevéssel nagyobb a teás (tk) - kb. kétszerese a mokkásnak. Felnőtt testvérük az evőkanál (ek).
Újabban egyéb méretezésű kanalak is léteznek (hosszú nyelű joghurtos vagy szörpös, szögletes fejű fagylaltos, lapos óriás rövid nyéllel a rizottós, lapos óriás hosszú nyéllel a tálaló, kisméretű szedőkanál a szószos stb.), de megállapodhatunk abban, hogy receptírás közben az első három méret használatos, úgy 100-150 éve.

inek
inek Mon, 2010-08-30 18:27

Akkor van mokkás-, kávés-, és teáskanál? Nekem két fajta kiskanalam van. Az egyiket mokkásnak hívom /ez kb akkora mint nagyanyáink használtak a kávézáshoz, elég picike/, a másikat teásnak /ezzel szokták enni a gyerekek a joghurtot/ Akkor most melyik a kávés??? :)

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2010-08-30 18:47

Szia inke!
"" mokkáskanál "" amit a kávézáshoz használnak (kis csészés kávéhoz).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 14:03

Elnézést, hogy beleszólok, de a mokkáskanál nem kávéskanál, hanem annál kisebb. A Magyar értelmező kéziszótár szerint a mokkáskanál „feketekávéhoz használt kanálka”, a kávéskanál pedig „az evőkanálnál kisebb, a mokkáskanálnál nagyobb kanál”.
Mindnyájan voltunk tapasztalatlanok és kezdők (a sütés-főzésben is), ezért én sokkal bocsánatosabb bűnnek tartom a kanálméretek nem tudását, mint – mondjuk – a sütjük szónak ly-nal való írását.

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-08-26 14:41

A sütjük szót " ly "-nal írjuk?! Nem " ty "-vel,ha már kijavítasz?
Bocsi,hogy vissza beszélek.De igen is " sutjuk és nem sutyuk".

galibolya77
galibolya77 Thu, 2010-08-26 09:48

Köszi mindkettőtöknek, azt viszont én is gondoltam, hogy nem a merőkanálról van szó. :)

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-08-26 10:14

Szia galibolya77!
Mokkás kanál/kávés kanál,ahogy akarod ,de ne tegyél bele sokat. Csipetnyit teszel bele akkor sem torténik semmi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 09:05

Merőkanál lesz az. Egy merőkanál só és két merőkanál sütőpor kell bel, úgy finom.

Katieee
Katieee Mon, 2012-05-21 13:38

Hát ez hatalmas!!!! Már folyik a könnyem a röhögéstől!!! Ezt a dumát!!! :)))))))))))))))))))))))

1143
finomliszt 20 dkg
sütőpor 2 kk
1 kk
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál