Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros csokoládéöntettel

Churros csokoládéöntettel
Churros csokoládéöntettel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szerintem a mi csörögénkre hasonlít az állaga.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tálaláshoz

Sütőzsiradék

A fánkhoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk. Majd a lisztet fokozatosan adagolva, egy fakanállal belekeverjük. Addig keverjük, sütjük, míg az egybeálló massza szép fényes nem lesz. Égetett tésztát készítünk.
  2. Ezután kicsit lehűtjük a tésztát, majd a tojásokat egy kézi robotgép segítségével egyesével beledolgozzuk, hogy krémes állaga legyen.
  3. Egy nagyméretű csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük adagokban a masszát.
  4. Mérsékelten forró olajba 10 centis csíkokat nyomunk, és 2-3 perc alatt megsütjük, közben néhányszor forgassuk meg, hogy minden oldala megsüljön. Ha megsült, papírtörlőre szedjük.
  5. A csokoládéöntethez a tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra tört csokit, és kevergetve feloldjuk benne, fahéjjal ízesítjük. Fahéjas porcukorral meghintve és csokiöntettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 359
elküldve: 3
receptkönyvben: 231
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

latin fánk, spanyol fahéjas fánk, spanyol fánk csokiöntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barbi.92
Barbi.92 Fri, 2014-09-19 18:47

Én gluténmentes lisztel készítettem, mert a párom lisztérzékeny, és úgy is fantasztikus. Mind a ketten imádjuk. Köszönöm szépen a receptet!

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2017-03-19 12:22

Kedves BarbI, elárulod, hogy milyen lisztkeveréket használtál? Valahogy reklámozás nélkül, tudod... :)
Köszönöm, üdv. Zúza

824
finomliszt 15 dkg
tej 2.5 dl
vaj 5 dkg
tojás 5 db
cukor 1 ek
1 csipet
csokoládé 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
fahéj 0.5 kk
porcukor 8 dkg