Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros forró csokoládé öntettel

Churros forró csokoládé öntettel
Churros forró csokoládé öntettel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Jamie Oliver egyik főzőműsorában láttam és nagyon megtetszett, ezért gondoltam kipróbálom és... mennyei, főleg a forró csokoládé öntettel.

hozzávalók / 2 adag

A fánkhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a vajjal és a cukorral felfőzzük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és hozzáadjuk a már felolvasztott vajhoz, addig keverjük, amíg egy 'krumplipüréhez' hasonló masszát nem kapunk.
  2. Levesszük a gázról és hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojást. Felforrósítjuk az olajat. A masszát egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és a forró olajba nyomunk belőle 5-6 cm-es darabkákat.
  3. Miután szép aranybarnára sültek, megforgatjuk őket fahéjas cukorban.
  4. A forró csokoládé öntethez a tejszínt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra tördelt csokoládét, és kevergetve feloldjuk benne. A fánk mellé kis tálkában öntetként tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 000
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Victoria

Mióta szakács: 2013.11.16.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csurgatott fánk, spanyol fánk, fánk forrócsoki öntettel, latin fánk, fahéjas fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1312
víz 2.5 dl
vaj 75 g
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
cukor 4 ek
fahéj 2 teáskanál
csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl