Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros forró csokoládéval

Churros forró csokoládéval
Churros forró csokoládéval
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre sikerült egy nagy átmérőjű, csillag alakú kinyomófejet vennem, így azonnal evvel a recepttel próbáltam ki családom nagy örömére. 

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Hempergetéshez

Forró csoki

Sütőzsiradék

Tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és az édesítőt és addig kavarjuk fakanállal, míg már elválik a lábas falától, és kezd az alja odasülni.
  2. Ekkor habverőre váltunk, és fokozatosan adagolva hozzáöntjük a vizet, csomómentesre keverjük, besűrítjük.
  3. Egy nagyobb edénybe áttesszük a masszát, és robotgéppel keverve hűtjük.
  4. Amikor már csak langyos, hozzáadunk egyenként adagolva két tojást, és teljesen elkeverjük a tésztában.
  5. A kész tésztát nyomózsákba töltjük. Olajat forrósítunk kb. 175 fokra, és hosszabb rudakat nyomunk az olajba, majd ollóval levágjuk a tésztáról. Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

a hempergetéshez

  1. Az édesítőt finomra daráljuk, elkeverjük a fahéjjal, s a még meleg churrókat ebbe hempergetjük.

forró csoki

  1. Két dl habtejszínt felforrósítunk, és hozzáadunk egy kávéskanálnyi édesítőt (vagy cukrot, ha úgy tetszik), és elkeverjük benne a csokoládét, míg teljesen el nem olvad.
  2. Ezt kínáljuk mártogatni a churro mellé.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 155
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: spanyol
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol tolófánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1205
vaj 12 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 2.5 dl
édesítőszer 5 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
tojás 2 db
édesítőszer 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 10 dkg
édesítőszer 1 g