Churros - spanyol édesség recept

Churros - spanyol édesség
Churros - spanyol édesség
17 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már ezt a típusú spanyol édességet. Nagyon szeretjük. Kell egy kis rutin a habzsákos részhez, de megéri elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Az édességhez

A tetejére

A mártogatáshoz

ajánlat

Fánkkedvelőknek ajánlom. Gyorsan kész, és tényleg nagyon finom.

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas fánk, churros, spanyol fánk, fánkrudacska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre.
  2. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára.
  4. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.
  5. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).
  6. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat).
  7. Hamar sül, amint pirul, már kész is.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 130
össznézettség: 131 031
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 961
elkészítve: 144/173
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept
hirdetés

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amanda
amanda h, 2017-02-20 20:30

szuper recept, egyszerű és nagyszerű! mi tésztanyomóval nyomtuk, tökéletes lett

butterfly22
butterfly22 / butterfly22 p, 2014-03-21 13:50

Nagyon finom! Köszönjük :) Én vanília aromával és vanilin cukorral helyettesítettem. De így is nagyon nagyon tetszett nekünk.. Hamar el is fogyott... :))) Üdv. Butti

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2014-02-10 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vadgesztenye
vadgesztenye v, 2014-02-09 16:13

Spanyolországban sósan adták, nagyon finom volt. Nekünk is van ilyen mégpedig a tolófánk.
Azt írtad, hogy kifolyt a tészta, ha mondhatom, az égetett, forrázott tésztákba egyesével kell a tojást beledolgozni, így tésztának jobb tartása lesz. A tiéd nagyon szép lett. Gratulálok! Erzsi

szaboemoke
Emőke / szaboemoke v, 2014-02-09 16:18

Szia Erzsi! Köszönöm. :) A tojásokat én is egyenként tettem bele, a habzsák minősége nem igazán volt megfelelő, ezért folyt ki a tészta. De az eldobhatóval semmi problémám nincs. :) üdv. Emőke

csilla88
csilla88 v, 2013-01-20 21:21

Nagyon szépen köszönjük ezt a receptet!!!! Legközelebb dupla adagot kell készítenem, mert ez egyből elfogyott :). Nekem sincs habzsákom, de szerencsére tudtam nyomni zacskóból, csak a legvégén szakadt el :)

Makka
Makka / Makka h, 2012-11-19 14:58

Muszáj lesz beszereznem egy habzsákot, mert annak hiányában kanállal kellett szaggatnom ezt az isteni tésztát:) de így is működött, szóval köszönöm szépen a receptet:)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica h, 2012-10-01 12:28

szia, én ma megcsináltam a receptedet, az íze nagyon finom, de nekem nagyon puha lett az állaga a kész fánkoknak, gondolom keményebbnek kell lennie, nincs ötleted mi lehetett a gond? előre is köszi

szaboemoke
Emőke / szaboemoke k, 2012-10-02 08:36

Szia! Mármint a kisült fánkoknak? Elvileg kívül ropogós, belül puhább a tésztája. Sütés előtt pedig közepesen kemény, szóval pl ollóval simán lehet levagdosni a habzsákból. (A tojásra tudok még gondolni, az lehet gond, lehet nagyobb volt?)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica k, 2012-10-02 15:56

szia, hát nekem nem volt olyan kemény, és házi tojást használtam hozzá, lehet hogy abból kevesebb kellene, köszi az infot :)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke v, 2012-09-30 17:27

Kedves lilocico! Hát ugye függ, hogy mekkorákat nyomsz ki a habzsákból, nekem kb. 30 db biztos lett belőle.

Lini94
Lini / Lini94 p, 2012-09-14 15:50

Köszönöm ezt a remek receptet! A fánkjaim sosem voltak az igaziak, de ez tökéletes lett. Dupla adaggal kezdetem, de azt hiszem nem fog ránk possadni, örülök, ha estig kitart :) Vanília kivonat nélkül csináltam, és a habzsák a 3. darab után feladta a harcot, így kézzel formáztam a rudacskákat, de szerintem így is hangulatos. Azt hiszem nálunk gyakori vendég lesz, köszi még egyszer!
Lini

szaboemoke
Emőke / szaboemoke p, 2012-09-14 16:07

Kedves Lini! Nagyon örülök, hogy így ízlik! :) /Nálunk is gyorsan fogy. :D/ Habzsákból én eldobhatósat használok, azzal jól működik. :) üdv. Emőke

szneki
Szneki / szneki sze, 2012-09-05 07:31

Kedves Emőke!

Köszönöm a választ,ki fogom próbálni,sztem vaníliás cukival,az egyszerűség kedvéért:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2012-09-04 22:08

Köszönöm szépen , hogy feltetted ennek a finomságnak a receptjét, nagyon megörültem neki! :-o
Éva-Anyóca

szaboemoke
Emőke / szaboemoke k, 2012-09-04 18:41

Kedves Szneki! Én Bp-en a Culinarisban szoktam venni, "pure vanilla extract" névvel kapható. De simán lehet használni vaníliás cukrot is. :)
Vagy tudsz házilag is készíteni: 2 dl vodka, bele 2-3 hosszában vágott vaníliarúd és hagyni ázni (ha sötétedik a lé az a jó, így egyre intenzívebb íze lesz) :)
A blogomon pedig megtekinthető a csillagcső (mert ez szokott még gondot okozni. üdv. Emőke

szneki
Szneki / szneki k, 2012-09-04 18:35

Kedves Emőke!
Érdeklődnék, hogy a vanília kivonatot lehet kapni boltban,vagy az tulajdonképpen vanília aroma?Vagy mi?
Nagyon érdekes a recepted,tetszik!
Köszi a választ!

Üdv.:Szneki

szaboemoke
Emőke / szaboemoke sze, 2012-09-05 05:41

Kedves Szneki! Válaszoltam, csak nem a kommented alá. :) (bocsánat, elnéztem :D) üdv. Emőke

911