Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye 4. - hamis

Cigánypecsenye 4. - hamis
Cigánypecsenye 4. - hamis
105 perc / előkészület: 35 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt azért találtam ki, hogy gyorsabban elkészíthessem a vasárnapi ebédet. Nagyon finom, puhára sül a husi, és nagyon jó ízhatású.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját megmossuk, és kiklopfoljuk kicsit, megszórjuk sóval, borssal mindkét oldalát.
  2. A tepsi alját kicsit kizsírozzuk, és ráfektetjük a tarjaszeleteket, és pici vizet öntünk alá.
  3. Ráhelyezzük  a húsra a hagymakarikákat és a fokhagymadarabokat.
  4. Minden szeletre helyezünk egy darab házi szalonnát, és lefedjük alufóliával.
  5. Előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát, aztán leszedjük a fóliát.
  6. Mikor puhább a husi, még pirítjuk addig, amíg ropogós lesz a szalonna.
  7. Közben a köretet megsütjük hozzá olajon.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 556
elküldve: 4
receptkönyvben: 260
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges cigánypecsenye, szalonnás sertéstarja

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tóninéni
tóninéni Sun, 2013-01-20 15:10

Kedves Heni!

Köszönöm ezt a csodás receptet!!!!Egyszerű és nagyszerű!!!!!!!!!!

Üdv.Eta

janoki76
janoki76 Thu, 2012-01-12 09:33

Köszi Heni a receptet megvan a vacsi!!!!már régen csináltam de a tied egyszerűbb mentve!!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2011-11-22 19:35

Köszönöm mindenkinek! Én sűrűn készítem vasárnapi ebédnek, gyorsan megvan és szereti az egész család. Azért tarjából készítem, mert így kis ikreim (2,5évesek) is könnyen el tudják rágni.

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2011-11-22 17:33

Szia!

Én ugyanígy csinálom, csak karajból de én még pirospaprikás lisztbe is forgatom a húsit! Sóval, borssal, fokhagymával sütés előtti este szoktam bedörzsölni! Nagyon finom és szeretjük, jó hogy láttam a recepted, megvan hogy mit csinálok ebédre!

comite
comite / comite Fri, 2011-10-21 14:05

Kedves Heni! Hááát ezt jól kitaláltad! Elkészítettem és valami fenséges. Bár én több fokhagymát raktam rá (mert imádom a fokhagymát). A húsi omlik szét a számban és micsoda íze van! Az a jó ebben, hogy egyszerre sül a szalonna meg a hagyma a húsival, ami így teljesen átveszi ezeknek a zamatát ( ja! és ráadásul sokkal hamarabb elkészül így). Nagyon köszönöm ezt a tuti receptet!!! Isteni! Mindenkinek ajánlom!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Wed, 2011-06-08 11:43

Ezt egyszer leegyszerűsítve így kitaláltam és azóta így csinálom a család egyik vasárnapi kedvenc ebédje. Nem fogsz csalódni. Köszi. Üdv:Heni

943
sertéstarja 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
disznózsír 1 ek
pasztinák 40 dkg
sárgarépa 40 dkg
burgonya 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl