Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye Kisné Timitől

Cigánypecsenye Kisné Timitől
Cigánypecsenye Kisné Timitől
85 perc / előkészület: 50 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cigánypecsenye a kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén klopfoljuk. Paprikás liszt keverékébe forgatjuk, majd egy kicsit elősütjük a húsokat napraforgó olajban egy serpenyőben. Egy tepsibe szedjük ki a húsokat, borsozzuk és fűszerezzük meg őket.
  2. A fokhagymát összepréseljük és egy csészében, kis napraforgó olajjal összekeverjük. Ezzel a fokhagymás olajjal megkenjük a hússzeleteket.
  3. A szalonnát kakastarajosra bevagdossuk, egy kicsit kisütjük a zsírját, majd kiszedjük és félretesszük.
  4. A vöröshagymákat félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A szalonnazsírban egy kicsit megsütjük.
  5. A sült hagymákat a húsokra halmozzuk, és teszünk minden szeletre egy szalonnacsíkot is.
  6. A megmaradt szalonnazsírt és egy kis vizet ráöntjük a húsokra, és alufólia alatt megsütjük.
  7. Fűszeres sült krumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 74 957
elküldve: 12
receptkönyvben: 532
elkészítve: 39/49
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cigánypecsenye, fokhagymás karaj, sertéskaraj fokhagymásan

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2014-08-07 15:29

Fólia alatt még mennyit sütöd, és utána gondolom megpirítod anélkül?

Paleósok
Paleósok Mon, 2013-12-02 13:17

Első cigánypecsenyém amit készítettem,mindent pontosan a recept szerint,mondhatom tökéletes lett.Párolt zöldségekkel ettük. Mindenkinek ízlett,fenséges volt.

Zebrabara
Zebrabara Tue, 2013-04-30 11:19

A recept szuper. Szép és finom lett a végeredmény. Külön szimpatikus a számomra, hogy viszonylag kevés zsiradékkal készül, nem szeretek zsírban sütni.
Kevés volt a fokhagymám, de szerencsére a kertben tudtam szedni egy nagy marék metélőfokhagymát, így azt kevertem hozzá. Ez az optikájának külön jót tett, az a friss zöld szín feldobta a látványt.
Nagy kazal friss vegyes salátával ettük.

Köszönöm a receptet.

Claus
Claus / Claus Sun, 2013-03-17 12:58

Épp most készült el. Ha csak fele olyan finom mint ahogy kinéz, boldog lesz a család :D
Köszönöm szépen a receptet!

bgyukko
bgyukko Sun, 2013-02-24 12:26

Második alkalommal készítettem el, vitt mindent mint a piros hetes!

Manyu1
Manyu1 Sun, 2012-01-15 16:49

Most sütöm, az illata nagyon jó! Remélem a végeredmény is az lesz:))

1068
sertés rövidkaraj 1.2 kg
füstölt szalonna 20 dkg
fokhagyma 24 gerezd
vöröshagyma 4 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál