Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye Kornéltól

Cigánypecsenye Kornéltól
Cigánypecsenye Kornéltól
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cigánypecsenyével mindenki találkozott már, igaz, az elkészítési mód megannyi féleképpen történhet. Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, ízletes frissensült a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a fogás kitűnő ebéd vagy vacsora, ha nincs túl sok időnk aznap a konyhában. Könnyen előkészíthető, amely akár korábban is történhet, a készítés pedig nem vesz több időt igénybe negyedóránál. Így gyors, de meleg étellel kedveskedhetünk a családnak egy rohanós napon is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben készítsük elő a húsokat. Ha szeletelt húst vásároltunk, úgy egyszerűbb, ha egy darabban van a tarja, akkor először vágjunk belőle kb. 1 cm vastag szeleteket. Ezt követően húsklopfolóval ütögessük ki a szeleteket bátran, kb. 2-3 mm vastagságúra. Éles késsel vágjuk be a szeletek széleit néhányszor, kb. 1 cm hosszúságban. Erre azért van szükség, mert így sütéskor elkerülhetjük, hogy a rostok összerántsák a hús szeletet.
  2. A húsokat ízesítsük sóval és borssal, majd vékonyan kenjük be a mustárral a szeleteket, és tegyük félre egy keveset pihenni, ameddig a többi hozzávalóval foglalkozunk.
  3. A megtisztított fokhagyma-gerezdeket késlappal törjük meg, majd vágjuk apróra. Ezután szintén a kés lapjával préseljük össze egy vágódeszkán, és tegyük félre. Tipp: ha több zúzott fokhagymát készítünk, mint amennyit felhasználunk egyszerre, abban az esetben olívaolaj hozzáadásával jó ideig eltarthatjuk.
  4. A szalonnát vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre, majd 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket a bőréig. Serpenyőben forrósítsuk fel a zsírt, majd a szalonnákat süssük ropogósra.
  5. A szalonnával egy időben a hússzeleteket is kezdhetjük sütni, oldalanként pár perc sütés elegendő, hiszen vékonyak a szeletek. Ha megvagyunk a sütéssel, kenjük meg a forró hús szeleteket a zúzott fokhagymával, a szalonna "taréj" részét pedig mártsuk fűszerpaprikába, és tegyük a húsokra. Tálaljuk a cigánypecsenyét szalmaburgonyával, párolt rizzsel, mellé pedig kínáljunk házi savanyúságot.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 729
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenye, tarajos hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

776
pecsenyezsír 2 ek
sertéstarja 800 g
dijoni mustár 1 ek
kolozsvári szalonna 200 g
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
12 g
fekete bors 4 g