Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigánypecsenye steak burgonyával

Cigánypecsenye steak burgonyával
Cigánypecsenye steak burgonyával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban csak étteremben ettük, de otthon se túl komplikált elkészíteni. A steak burgonyával pedig egyszerűen mennyei.

hozzávalók / 4 adag

Cigánypecsenye

Steak burgonya

ajánlat

Friss salátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Cigánypecsenye

  1. Megmossuk, felszeleteljük, folpack alatt kiklopfoljuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, és zúzott fokhagymával bekenjük. Majd folpackkal fedjük, és hűtőben pihentetjük, amíg a szalonnát elkészítjük és a burgonyát előkészítjük.
  2. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, majd a zsíros részt 1 cm-ként, bőréig bevagdossuk (ügyeljünk rá, hogy a bőrt ne vágjuk át). Egy felforrósított serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül a szalonna mindkét oldalát megsütjük, amíg kakastaréj formát fel nem vesz, és a hús sütéséhez kellő mennyiségű zsírt nem enged. Utána a szalonnaszeleteket félretesszük.
  3. A pihentetett húsokat a forró szalonna zsírjában mindkét oldalán átsütjük (szeletenként, oldalanként kb. 20-20 perc). Akkor jó a hús, amikor már nem véres, viszont nyomásra még rugalmas. Utána tálalásig még 5 percig pihentetjük.
  4. A forró húsokat, az elkészült burgonyával és a fűszerpaprikába mártott szalonna-szeletekkel (zsíros rész végét mártjuk bele) tálaljuk.

Steak burgonya

  1. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyákat folyó víz alatt kefével átdörzsöljük, majd papírtörlőn szárazra itatjuk.
  2. Utána azonos méretű cikkekre vágjuk a burgonyát, majd a tepsibe helyezzük héjával lefelé, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  3. Előmelegített, 170°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, közben több alkalommal a tepsit megrázzuk, hogy a burgonya ne tapadjon le. Utána még 10 percig kb. 200°C-os hőmérsékleten kicsit pirítjuk.
  4. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás pecsenye

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

857
sertéstarja 80 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt szalonna 20 dkg
burgonya 60 dkg
kacsazsír 2 ek
provence-i fűszerkeverék 2 teáskanál
0 ízlés szerint