Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cigányvajda babos tyúkja

Cigányvajda babos tyúkja
Cigányvajda babos tyúkja
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt édesanyám főzte ezt családi vacsorára, és végül elnyerte mindenki tetszését az étel. Igaz, csak akkor egyszer ettem ilyet, de hónapokon át gondolkodtam, hogy az egyszerű ételből, hogy lehetne még jobbat kihozni. Végül ez a recept lett belőle.

Remélem, mindenkinek ízleni fog, aki elkészíti!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tyúkot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd rozmaringgal megszórjuk, és lefedve hűtőbe tesszük.
  2. A gombát, a vöröshagymát, a szalonnát és a paradicsomot felkockázzuk.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát. Mikor kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a többi felkockázott alapanyagot, és egybepirítjuk. Hozzáadjuk a konzerv babot. (Ha szárazbabot használunk, akkor előtte sós vízben főzzük puhára.) Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük. Ha túlzottan besűrűsödik, egy kevés vizet tegyünk hozzá.
  4. A tyúkdarabokat kevés olajon serpenyőben pirítsunk meg, majd letakarva, kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. Ha megpuhult, pirítsuk újra, míg szép színe lesz.
  5. Pucoljuk meg a burgonyát, majd vágjuk cikkekre. Sós vízben főzzük elő, majd olajon fokhagymával pirítsuk le, hogy egy kis színt kapjon.
  6. Tálaljuk ízlésesen.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Melcsike1018

Mióta szakács: 2014.07.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos tyúk, gombás-szalonnás tyúk, gombás babos tyúk fokhagymás krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1382
tyúk 2 kg
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 0.5 kg
vörösbab 30 dkg
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 15 dkg
paradicsom 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl