Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cipóban sült csirkemell

Cipóban sült csirkemell
Cipóban sült csirkemell
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában találtam a recit.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csirkemellhez

ajánlat

Ketchuppal tálaljuk.
Egy adag 876 kcal-t tartalmaz. De nyugi, nagy adagok, egyszerre elég nehéz benyomni egy egészet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyértésztához a tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzákeverjük a sóval vegyített liszthez.
  2. KIdagasztjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. A csirkemellet nyolc szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd kevés olajon elősütjük. 
  4. A felaprított vöröshagymát megpároljuk szintén pár csepp olajon, majd mehet bele az apróra vágott gomba is.
  5. Kicsit sózzuk, borsozzuk. Ha készre sült, elzárjuk alatta a gázt/villanyt.
  6. A megkelt cipótésztát 4 részre osztjuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk őket.
  7. Veszünk egy tésztát, ráfektetünk 2 szalonnaszeletet, arra egy csirkemellet, amit megkenünk a gombás péppel. Fedésnek jöhet még egy csirkemell rá, majd a szalonnával körbetekerjük a "szendvicset". Végül a tésztával becsomagoljuk a husit.
  8. Így járunk el a maradék 3 adaggal is.
  9. Mind a négy cipót bőven megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben sütjük (közepes álláson).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 984
elküldve: 5
receptkönyvben: 412
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

bAbszalma

Mióta szakács: 2010.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell kenyértésztában sütve, cipóban sült gombás csirke

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandaszb
Beus / mandaszb Sun, 2011-10-09 17:03

Elkészítettem, isteni!!!!! A tésztába is gyúrtam fűszernövényeket, a tetejére pedig leveleket rajzoltam, így még felvágás előtt is gyönyörű látvány volt.
Beus

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Mon, 2011-09-12 18:02

Szia! Sosem olajjal kenem ki, mert az nekem belesül és ragacsos lesz. Vajazom a tepsit és akkor tuti nem ragad bele! :) Jó munkát hozzá. szAlma

hugacsaka
hugacsaka Mon, 2011-09-12 18:18

Köszönöm szépen! :-) A napokban biztos elkészítem, nagyon gusztán néz ki. :-)))

Anya-banya
Anya-banya Mon, 2011-09-12 12:03

Ez pazar! Biztosan kipróbálom, imádja a családom az újdonságokat.
Köszi.

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Thu, 2011-06-16 21:02

Jaj, el sem hiszed, mennyire örülök neki! :) Gratulálok, ügyes vagy! És süsd nekik sokszor!
szAlma

zuzanne
Zsuzska / zuzanne Wed, 2011-06-15 08:27

Fantasztikus volt! Szavaim nincsenek! Két kézzel szorítottuk, tömtük magunkba. Apa azt mondta, felkerült egy újabb kaja a "csináld gyakrabban" listára :)))

zuzanne
Zsuzska / zuzanne Sun, 2011-06-12 08:23

Ez lesz a mai ebédünk, lassan neki is állok bedagasztani a tésztát. Aztán jövök az eredménnyel!

fabine
fabine / fabine Thu, 2011-06-09 10:38

Tegnap megcsináltuk és fincsi volt,bár én legközelebb kipróbálom egy kis tejföllel a tölteléket, mert nekünk kicsit száraznak tűnt, de így is elfogyott.
Köszi a receptet!
Üdv:fabine

manka80
manka80 Mon, 2011-06-06 19:57

Tényleg nagyon jól néz ki, muszáj lesz megcsinálni!! És még egyszerűnek is hangzik. Még a héten nekiállok!! Köszi, elmentettem. Manka

csato
csato Mon, 2011-06-06 12:23

Hú de beindultam rá!Nagyon guszta!Mentve!Köszi
üdv Csató

861
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 3.5 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
gomba 20 dkg
bacon 8 szelet
napraforgó olaj 1.5 ek