Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cipóban sült sonka

Cipóban sült sonka
Cipóban sült sonka
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az online receptverseny húsvét témahetében ez aratott a legnagyobb sikert családom férfitagjainál! Így húsvétkor is az asztalra fogom tenni, ebben már megegyeztünk!

A recept egy gasztromagazinból származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet (kelesztő)tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a liszt közepébe öntjük, majd a szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet, azaz kovászt készítünk. Letakarva kb. 15 percig kelni hagyjuk.
  2. Elkeverjük a sót 1 dl langyos vízben, majd 2 ek. olajjal és a köménymaggal együtt a liszthez adjuk. Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adagoljunk hozzá, és hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (kb. fél óra).
  3. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és kb. 30 * 30 cm-es négyzetre nyújtjuk. A széleket vizes kenőtollal megkenjük. Közepére helyezzük a sonkát, a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (én egy jénai tálba tettem) emeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
  4. A tojássárgáját elkeverjük 1 kk. olajjal, megkenjük a cipó tetejét, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütő aljára tegyünk egy kis, forró vízzel teli edénykét, a kelt tésztáknak nagyon jót tesz a gőz.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint tormával, mustárral stb. kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 777
elküldve: 3
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sonkával töltött kenyér, kenyérben sült sonka, húsos kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

717
finomliszt 40 dkg
cukor 1 ek
élesztő 4 dkg
1 ek
víz 2 dl
napraforgó olaj 2.25 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
sonka 80 dkg
tojássárgája 1 db