Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citomtorta olaszosan

Citomtorta olaszosan
Citomtorta olaszosan
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Toscanában nyaraltunk, és többször ettünk ehhez hasonló citromtortát, ami nagyon ízlett a családnak. Akkor elhatároztam, hogy itthon próbálkozom valami hasonlóval, ez lett a végeredmény, és a vendégeknek nagyon ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük, amikor kifehéredett, belekeverjük a citromhéjat.
  2. A sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a fenti masszához.
  3. A gyümölcstorta formát kikenjük margarinnal, majd kilisztezzük, és beleöntjük a fenti masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba).
  4. Amikor megsült, egy zsírpapírral letakart rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése: Felteszünk vizet forrni egy akkora edénybe, hogy a keverőtálat rá tudjuk helyezni.
  6. A keverőtálba a tojásokat a cukorral simára keverjük, és feltesszük a gőz fölé, ahol habverővel verjük kb. 3-4 percig.
  7. A citromlevet fokozatosan állandó keverés mellett hozzáadjuk, és addig keverjük, míg kivilágosodik és megkeményedik (kb. 10 perc).
  8. A tálat levesszük, és a vajat 4-5 részre elosztva elkeverjük a meleg krémbe.
  9. A kihűlt tésztát egy tepsibe tesszük, és a még langyos krémet beleöntjük.
  10. Hab a tetejére: A tojásfehérjét  a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
  11. A habot a krém tetejére tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  12. A kész tortát tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 848
elküldve: 7
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromtorta, citromkrémes torta, citromos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
margarin 12.5 dkg
cukor 8 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 tk
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 20 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
citromlé 1 dl
vaj 20 dkg
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 citromból nyert
cukor 15 dkg