Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrom ágyon grillezett hal

Citrom ágyon grillezett hal
Citrom ágyon grillezett hal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ti szoktatok halat grillezni? Én is grillezném, ha nem potyogna a rács között a parázsba! Szegény olyan törékeny, mint a nádszál, egyem a husiját, illetve csak enném.:o)  Erre találtam egy jó ötletet, citrom szeleteken sütni, és az még illik is hozzá, szuper! Úgyis nyakon spriccelném sütés után, de így már az is le van tudva. Az öntet nagyon sok lett, de kevesebbet nem lehet normálisan leturmixolni, viszont arra is kifundáltam valamit. A következő recept arról szól.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ropogós sült krumpli nagyon finom mellé, és azt is tunkolhatjuk a szószba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hal szeleteket sózzuk, borsozzuk. A citromot felkarikázzuk 1 cm vastagra.
  2. A grill rácsra rakjuk a citrom karikákat úgy, hogy 1-1 halfilé kényelmesen elférjen rajta. 
  3. Közepes láng felett megsütjük, félidőben megfordítva.
  4. Az öntethez valókat turmixba rakjuk, és simára daráljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tőkehal grillezve, citromos hal, grill tőkehalfilé

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

228
tőkehalfilé 50 dkg
citrom 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 6 ek
olívaolaj 6 ek
bazsalikom 3 ek
snidling 3 ek
petrezselyem 3 ek