Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrom mousse

Citrom mousse
Citrom mousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, könnyű desszert. Tálalhatjuk narancsfilével is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étkezési keményítőt 4 ek almalével simára keverjük. A maradék almalevet a citromlével, citromhéjjal és a cukorral felfőzzük.
  2. Hozzákavarjuk az étkezési keményítőt és ismét felfőzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a joghurtot és kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a citromkrémhez kavarjuk.
  5. Elosztjuk 4 pohárba és kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. A grapefruitot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A filéket elosztjuk a mousse-ra.
  7. A barna cukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromhab, joghurtos citromkrém, tejszínes citromkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veroni24
veroni24 Tue, 2014-06-17 15:22

Mennyei! Nálunk oda van érte mindenki!:-)
Mindenkinek ajánlom, különösen ebben a melegben.

372
citromlé 125 ml
citromhéj 1 citromból nyert
almalé 125 ml
cukor 75 g
étkezési keményítő 25 g
joghurt 250 g
habtejszín 250 g
grépfrút 1 db
barna cukor 2 ek