Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával

Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával
Citromban pácolt tőkehal cukkinisalátával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kívántam egy könnyű, de mégis ízletes vacsorát. A receptet a laptopkonyha.hu-n találtam. Bevásároltam, és máris nekifogtam elkészíteni. Evés közben folyton áradoztunk... azóta a párom minden nap ezt enné.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

...egy pohár finom fehérbor igazán jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hal mindkét oldalát besózzuk, majd ráöntjük a citrom levét. Lefóliázva, 1 órán át a hűtőben pácolódni hagyjuk.
  2. Amint letelt az óra, papírtörlővel gondosan leitatjuk a halról a citromlevet.
  3. Felhevített olívaolajba beledobunk egy cikk kettőbe vágott fokhagymát, és megsütjük a halfilét.
  4. Miután megsült a hal, kivesszük a 'megsült' fokhagymával együtt az olajból, beletesszük a második gerezdet, ugyancsak félbe vágva, és ha szükséges utánpótoljuk az olajat. Amikor felhevült az olaj, beleszórjuk a felszeletelt hagymát, és egy perc erejéig kavargatjuk.
  5. Majd hozzáadjuk a cukkinit, egy percet kevergetjük és megborsozzuk. Újabb egy perc elteltével megsózzuk, és rátöltünk egy kis balzsamecetet.
  6. Összekavarjuk, és míg feldaraboljuk a paradicsomot, hagyjuk összemelegedni salátánkat. Rádobjuk a paradicsomot is, egy-két kavargatás és máris tálaljuk a hal mellé.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 34 986
elküldve: 11
receptkönyvben: 473
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromban pácolt tőkehal meleg balzsamecetes cukkinisalátával, citromos tőkehal, sült tőkehalfilé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

merzsa
merzsa Thu, 2012-03-01 18:19

Tetszik a recept, a négyes pontban leírtak szerintem úgy értelmesek ha az összes sültet, kiszedjük az olajból azaz a halat és a fokhagymát is. Ebben az olajban készül végül a köret.
Köszönöm a szemnek is kellemes ételt.

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Fri, 2012-03-02 10:53

Így van merzsa, igazad van !
Köszönöm, hogy kijavítottál. Úgy néz ki, hogy a folyamat az agyamban lepörgött, de mégsem írtam le teljes egészében.
Így jár az ember, ha este, félálomban gépeli be a receptek betűit : )

Ha majd elkészíted, remélem, hogy az ízlelőbimbóidnak is kellemes lesz az étel.

Szép hétvégét, Enikő

304
tőkehalfilé 40 dkg
cukkini 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
balzsamecet 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 6 db