Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromjoghurtos habszelet

Citromjoghurtos habszelet
Citromjoghurtos habszelet
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok tojásfehérjénk maradt, és gondolkodtunk, hogy lehetne ezeket hasznosítani. Szülinap is volt a családban, gondoltuk, most valami különlegessebbel lepjük meg az ünnepeltet. Így született meg a habos szelet ötlete.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból habot verünk. A kész habba óvatosan belekeverünk 2 ek lisztet.
  2. A masszát sütőpapíros tepsire vagy sütőlapra egyenletesen elkenjük. 30-40 percig szárítjuk előmelegített sütőben, kb 150 fokon. Óvatosan kell eltávolítani a sütőlapról, mert nagyon törik. (Én hidegen vettem le, és rögtön arra a tálcára tettem, amin tálaltam is.)
  3. Amikor a lap már majdnem kész, akkor a másik 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból szintén habot verünk, és 2 ek lisztet belekeverünk. Ugyanúgy szárítjuk, mint az előzőt.
  4. Ha a lapok kihűltek, elkészítjük a citromos tölteléket. A tejszínt félig felverjük, beletesszük a zselatin fix port és a habfixálókat. Kis keverés után hozzáadjuk a joghurtokat, és a reszelt citromhéjat.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém 2/3-ával, és óvatosan ráhelyezzük a másik lapot is. Bekenjük a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 973
elküldve: 3
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsici

Mióta szakács: 2012.04.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos szelet, citromos habszelet, joghurtos-citromos habszelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lélekbúvár
Lélekbúvár Sun, 2013-04-07 17:48

Nagyon finom. A liszt helyett darált diót tettem bele........csak ajánlani tudom annak, aki szereti a könnyű, habos csodákat. Köszi a receptet

330
tojásfehérje 10 db
porcukor 50 dkg
finomliszt 4 evőkanál
növényi habtejszín 5 ml
joghurt 3 dl
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
habfixáló 2 csomag