Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrém szelet

Citromkrém szelet
Citromkrém szelet
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akárhogy kerestem a neten ezt a süteményt, sehol nem találtam, még hasonlót sem. Ezt anyukámtól tanultam, bár még csak egyszer készítettem el, mindig ő szokta csinálni. Istenien citromos krémes sütemény, főleg összejövetelekre, ünnepekre, karácsonyra készítjük. Érdemes kipróbálni, nálunk nagyon gyorsan elfogy egy ilyen nagy tepsivel!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. (10-15 perc/tepsi)
  2. A krémhez a tejet a liszttel és a kristálycukorral sűrűre főzzük, a végén a citromok levét is belekeverjük.
  3. A vajat a porcukorral kikavarjuk, majd a citromos-főtt krémmel összedolgozzuk.
  4. A lapokat beletöltjük a legfelső lap kivételével, erre kerül a tojáshab. A fehérjét habüstben kemény habbá verjük, és gőz fölé tesszük, majd a cukor folyamatos hozzáadásával tovább keverjük, amíg az el nem olvad. Utána rákenjük a felső tésztára és csokimázzal díszítjük.
  5. Fogyasztását másnapra ajánlom, mert akkorra szépen bepuhul. Hűvös helyen pár napig eláll.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 749
elküldve: 43
receptkönyvben: 1 081
elkészítve: 17/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri

Mióta szakács: 2010.04.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

citromos krémes, citromkrémes sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inkerton
inkerton Thu, 2019-10-31 23:28

Belecsavartam 7 citrom levét a krémbe, olyan lett, mint a gyomorsav. Valamint rengeteg lett a tészta és maga a krém is. 3 tortalap közé a krém felét lehetett bekenni. Megpróbálom mascarponéval lazítani, mert sajnos így ehetetlenül savanyú.

ÉgerViki
ÉgerViki Mon, 2014-09-22 22:15

Hétvégén megsütöttem, isteni ez a süti! Nagy citrommániás vagyok, örülök, hogy rátaláltam erre a receptre! :)

Sylvi56
Sylvi56 Fri, 2013-09-27 14:57

Hú ez nagyon fincsi lehet. Elkészítem az biztos! Viszont volna egy kérdésem: a citromlé nem "húzza" össze a tejet?

SZISZI2011
SZISZI2011 Tue, 2012-08-14 13:16

Mennyi margarint és cukrot teszel a krémbe,mert csak azt irtad,hogy 1 liter tej és 12 kanál liszt.
Köszi a választ előre is.

biri
Biri / biri Thu, 2012-08-16 07:23

Ott van a felsorolásban a mennyiség (6 evőkanál kristálycukor, 25 dkg margarin, 6-7 citrom leve). Üdv

bazsu69
bazsu69 Thu, 2012-04-12 18:35

1 kg liszt??? Sok lesz az 3 laphoz!! nekem ,legalább is sok

1118
finomliszt 60 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
disznózsír 20 dkg
tojássárgája 3 db
tej 1 dl
tej 1 l
finomliszt 12 evőkanál
cukor 6 ek
citromlé 7 citromból nyert
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 40 dkg
csokoládé 5 dkg