Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes birsalma desszert

Citromkrémes birsalma desszert
Citromkrémes birsalma desszert
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor sok szép birsalma terem a kertben, és szép sárgák, arra készteti az embert, hogy valami finomságot készítsen belőle. Az, hogy egészséges, szintén arra biztat, ne hagyjuk kárba veszni értékeinket!

hozzávalók / 2 adag

Birspüré

Citromkrém

Pohár aljába

Díszítés

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Birspüré

  1. A birsalma közepét kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket, és puhára főzzük.
  2. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

Citromkrém

  1. A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.
  2. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és lassú tűznél, állandó keverés mellet besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás.
  3. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.
  4. A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk.
  5. A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal vagy pisztáciával.
  6. 3 nagyobb kehelyben vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrém birspürével, birsből készült gyümölcskrém, birs püré citromkrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

976
birs 50 dkg
cukor 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
digestive keksz 5 dkg
habtejszín 1 dl