Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes finomság

Citromkrémes finomság
Citromkrémes finomság
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, és finom is! A mai rohanó világban ez a 3 szó a háziasszonyok jelmondata!
Így az enyém is!  

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Csokimáz

ajánlat

Egy pohár limonádé kíséretében kiváló nyári sütemény!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A már ismert módon a hozzávalókból piskótát készítünk!

Krém

  1. A tojásokat az átszitált liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Csak egy irányba kevergessük, hogy a krémünk ne legyen csomós.
  2. Levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd a vajjal habosra keverjük.

Csokimáz

  1. A puha vajat a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már nem érezni a szemcséket és egyenletes a csokimáz, akkor ráöntjük a tészta tetejére.
  3. Aki szereti a narancsos csokit, nyugodtan reszelhet bele narancshéjat, de csak óvatosan, nehogy megkeserítse a csokinkat.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótánkat éles késsel ketté vágjuk.
  2. A krémet elkenjünk a piskótalapok között. Ha van időnk, apródonként tegyük bele a krémet, mert a piskótán hamarabb kihűl, így nem folyik majd szét.
  3. A piskótalapot rátesszük a kémre, és várunk 5 percet, hogy magába szívja a nedvességet, így könnyebb lesz a csokimázat elsimítani a tetején.
  4. Díszítésnek használhatunk cukorba mártott citromkarikákat, vagy tortadarát is. Ha citromot teszünk rá, érdemes a citrom levét papírtörlővel felitatni, hogy ne áztassa el a sütinket!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 670
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Delicious

Mióta szakács: 2014.06.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis citromos süti, csokis piskóta citrommal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kingaingainga
Kingaingainga Tue, 2015-10-13 15:19

Nagyon jó lett, mindent kovetem recept szerint, sose sikerult még ilyen jó egy sütim se, olyan lett mint a képen. Köszi a receptért.

658
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
cukor 10 dkg
tej 1 dl
vaj 15 dkg
citrom 2 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
víz 3 ek