Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes-mákos szelet Kingustól

Citromkrémes-mákos szelet Kingustól
Citromkrémes-mákos szelet Kingustól
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény a Judafest játékra készült :) ! Igaz... a mákos-citromos sütemény gondolatával már elég rég kacérkodtam, és most adódott az alkalom, hogy akkor nekifussak, és süssek valami finomságot ezekből a hozzávalókból. Miután megsütöttem kiderült, hogy a tészta egy kicsivel több mákot is elbírt volna... legközelebb növelni fogom a mennyiségét:)!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 100 g cukor
  • 80 g liszt
  • 40 g cukrozott, darált mák
  • 25 g olvasztott margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 3 citrom leve és reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 100 g kristálycukor
  • vanília aroma
  • 4 dl cukrozott habtejszín
  • 1 cs zselatin
  • 1 cs habfixáló
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, és az olvasztott margarinnal jó habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a mákot, a sütőport és a citromhéj reszeléket, majd az egészet a sárgájás részhez adjuk.
  3. A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük nagyon össze a fehérjét.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.
  5. A töltelékhez elkészítjük a citromkrémet. Ehhez a citromok kifacsart levét, és a lereszelt héjukat összekeverjük a tojások sárgájával és a cukorral, hozzáöntjük a tejet, és a tetszés szerinti vanília aromát, majd lassú tűzön kevergetve elkezdjük besűríteni.
  6. Mikor a krém kissé már kezd összeállni, selymes lenni - nagyjából 10 perc - akkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. Míg hűl, felverjük a habfixálóval elkevert habtejszínt.
  7. A sütemény töltéséhez a lapot kettévágjuk. A citromkrémből két kanálkával félreteszünk, a többit az alsó lapra kenjük. A félretett krémet a tejszínhabbal összekeverjük, majd a citromkrémre simítjuk. Végül a másik lappal befedjük, és hűtőben hűtjük.
  8. Porcukorral meghintve, tejszínhabbal és citromkarikával díszítve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 246
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos mákos süti, mákos sütemény citromkrémmel, citromos krémmel töltött mákos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!