Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrommártás

Citrommártás
Citrommártás
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sókéregben sült pisztránghoz: http://www.nosalty.hu/recept/sokeregben-sult-pisztrang készült ez a finom mártás. De biztos nagyon finom főtt csirkehússal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz a 10 g vajban a hagymát világosra dinszteljük, megszórjuk a liszttel, felmelegítjük, majd felöntjük az alaplével, és 20 percig alacsony hőfokon főzzük. Szűrőn átszűrjük.
  2. A tojássárgáját elkeverjük 2 ek tejszínnel. A maradék tejszínt a mártáshoz adjuk, és további 10 percig főzzük.
  3. A mártást levesszük a tűzről, hozzákavarjuk az elkavart tojássárgát. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 507
elküldve: 8
receptkönyvben: 227
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejszínes citrommártás, citromos szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2017-12-18 17:09

Nagyon finom volt baconos sülthöz és kelkáposzta kroketthez. Köszönöm a receptet. Zsuzsa

187
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 10 g
zöldség alaplé 250 ml
vaj 10 g
főzőtejszín 125 g
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert