Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos almalekvár

Citromos almalekvár
Citromos almalekvár
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az OTTHON VIDÉKEN internetes oldalon találtam ezt a finom receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Érdemes kipróbálni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy fazékba tesszük főni.
  2. Kb. 10-15 percig főzzük, pároljuk, sokszor kavargatva, majd hozzákeverjük a cukrot, a dzsemfixet és a citromlevet.
  3. Még 5-10 percet főzzük ezután, szintén sokszor kevergetjük, majd miután lezártuk a tüzet, belekeverjük a fahéjat is.
  4. Kimosott, fertőtlenített üvegekbe tesszük még akkor, forrón.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 982
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almalekvár, almalekvár citromosan, fahéjas-citromos almalekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palice
palice / palice Sun, 2014-10-12 12:07

Ooaauu! :))
Koszonom nagyon szepen a megtiszteltetest!
Tovabbi jo munkat kivanok Mindannyiotoknak!
Udv.Alice.

332
alma 1600 g
cukor 300 g
citromlé 1 citromból nyert
dzsemfix 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál