Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-bazsalikomos keksz

Citromos-bazsalikomos keksz
Citromos-bazsalikomos keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torma azt mondta, nagyon elkalandoztam az édes ízek felé. Ez sem igazán édes. Akár még több citrommal is el tudnám képzelni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat a tojással és a cukorral, tejföllel, citromlével, héjával robotgéppel kikeverjük.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a liszteket, sót, sütőport, és hozzákeverjük a felaprított bazsalikomot.
  3. A két edény tartalmát egyesítjük, és néhány mozdulattal összegyúrjuk.
  4. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közepére 1-1 fenyőmagot (vagy többet) nyomunk (jó mélyen, mert különben lepotyog). Kb. 50 db lett belőle.
  5. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 038
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: édes keksz
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos keksz bazsalikommal, bazsalikomos keksz citromosan fenyőmaggal, citromos keksz tönkölylisztből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
vaj 10 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 1 ek
1 csipet
gyümölcscukor 7 dkg
sütőpor 1 tk
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 25 dkg
bazsalikom 0.5 csokor
fenyőmag 2 ek