Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos birsalmakrémleves

Citromos birsalmakrémleves
Citromos birsalmakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a birsalmát. Minden formájában. Egyébként olyan lett, mint a saját készítésű lekvárom. Egy kis gyömbér még elfért volna benne. Vagy sok.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát meghámozzuk és kimagozzuk, feldaraboljuk.
  2. Egy teatojásba beleteszünk jóóó sok darabos fahéjat és az egyik citrom alaposan megmosott héjának kis darabkáit (egy éles késsel óvatosan szeljük le a citrom sárga rétegét, pici darabokban, ügyelve arra, hogy a lehető legkevesebb fehér rész kerüljön bele).
  3. A birskockákra ráöntjük a 2 db citrom kifacsart levét, az édesítőt vagy a cukrot, a fehérbort, a teatojást, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  4. Főzzük kb. 15-20 percig, míg meg nem puhul a gyümölcs.
  5. Amikor a gyümölcs már puha, akkor botmixerrel összetörjük. Én most nem vártam, és rögtön beleöntöttem a tejszínt, amit picit összehúzott a forró leves... De a hőkiegyenlítés ezt tökéletesen kiküszöböl(né, ha én nem felejteném el mindig:)). Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és forraljuk össze.
  6. Fahéjjal díszítve tálaljuk. (A képen kicsit eltúloztam, természetesen ennyit nem ettünk meg egy tányér leveshez.:)).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 952
elküldve: 4
receptkönyvben: 120
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

birsleves, citromos krémleves birsalmából, tejszínes fehérboros birsalma-krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucalia
Jucalia Tue, 2013-11-05 22:26

Megcsináltam, finom lett. :) Csak nekem túl sűrű, inkább krém állagú, mint leves. De aki azt szereti, hogy megálljon a kanál benne, annak tuti jó lesz így az állaga. ;)

328
birs 1 kg
citrom 2 db
cukor 80 g
habtejszín 150 ml
fehérbor 2 dl
fahéjrúd 1.5 db
víz 2 dl