Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos borjúszelet

Citromos borjúszelet
Citromos borjúszelet
41 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy korábban írtam, albániai tartózkodásom eredménye lett az ott olcsón kapható borjúhús "magánimportja". Most a mélyhűtőm bővelkedik borjúhúsban. Kerestem a borjúrecepteket. A főzőiskola ínyenceknek Olasz konyha című kötetben bukkantam a citromos borjúszeletre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én egyszer rizzsel, másodszor krumplipürével tálaltam. Elsőre kicsit savanyú lett, másodszor már óvatosabban bántam a citrommal. Aki szereti, a hússzeleteket a felvert tojásban is megforgathatja, így vastagabb lesz a bundája.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, jól kiverjük.
  2. A lisztet sóval, borssal összekeverjük, megforgatjuk benne a hússzeleteket.
  3. Az olajat és 2 dkg vajat felforrósítunk, és a hússzeleteket pirosra sütjük, mindkét oldalát 3-3 percig.
  4. A hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt zsiradékba öntjük a bort és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót. (A kapribogyó el is maradhat.) 8 percig forraljuk, míg a bor elpárolog.
  6. Hozzáadjuk a húslevest (kockából is jó), felére besűrítjük.
  7. Citromlével ízesítjük. Vigyázzunk, ne legyen túl savanyú.
  8. A hideg vajat kis kockákban hozzáadjuk, felolvasztjuk, de már nem forraljuk.
  9. A mártásba visszatesszük a hússzeleteket, átforrósítjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 226
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos borjúkaraj, borjúszelet citromosan, fehérboros-citromos borjúkaraj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Tue, 2013-01-22 11:22

Kedves 8zsuzsa8! Koszonom a valaszt,azt hiszem en majd jol bebundazom,mert nekunk sajnos minden ami hizlal,az izlik jobban-sajnos.Nagyon tetszik a recept,szombatra beutemeztem.Udvozlettel Kata.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2013-01-22 19:06

Írd majd meg, hogy sikerült. Egyébként: honna szerzed be a borjúhúst? Én Budafokon lakom, de a hentesnél hírből sincs borjú! Albániában ismertem meg, illetve hoztam hűtőládában és ithon lefagyasztottam. Egy kg borjúscombszelet kb 1300 Ft, egy kg borjúbélszín 2000 Ft, egy kg borjúkaraj (csontos) 1800 Ft, persze albán lekből átszámítva! Üdv Zsuzsa

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2013-01-20 19:06

Kedves Kata!
Az eredeti recept szerint a hússzeleteket, miután megforgattuk a fűszeres lisztben, felvert tojásba is kellene mártani. Első alkalommal így is készítettem, a második alkalommal kihagytam a tojást, így kisebb lettt a hús bundája, nekem jobban ízlett így. Házi receptkönyvemben még az eredeti adagok voltak írva, azt másolgattam be a receptbe. Köszönöm a figyelmeztetést, kijavítom.
Zsuzsa

Katarina956
Katarina956 Sun, 2013-01-13 16:02

Kedves 8zsuzsa8! Nem talalom,hogy hova kell a 2 tojas.Koszonom.Tovabbi sikeses fozest. Kata.

385
borjúkaraj 40 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 0.25 l
kapribogyó 2 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint