Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval

Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval
Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke omlik a csontról. A citrom kesernyés íze jól passzol a rizibizihez. 3,5 literes Slow Cookerban készült.

hozzávalók / 4 adag

Citromos csirke

Rizottó

ajánlat

A citromos csirkét burgonyapürével is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Citromos csirke

  1. Az alaplevet főzőedényben felmelegítjük, és a Slow Cookerba öntjük. Magas hőfokozatra állítjuk.
  2. A citromokat megmossuk, kifacsarjuk. A citromhéjat később felhasználjuk.
  3. A csirkét feldaraboljuk. A mellhúst a csontról levágjuk, és kettévágjuk, hogy hasonló méretű legyen, mint a többi darab. Így egy időben főnek meg.
  4. A feldarabolt csirkéről lehúzzuk a bőrt, és eldobjuk. A Slow Cookerba helyezzük a csirkedarabokat.
  5. A citromhéjakat belehelyezzük a csirkedarabok mellé úgy, ahogy vannak, félbevágva. Így könnyebb később kiemelni őket, és eldobni. A citromhéj sok illóolajat tartalmaz, ami mind belefő a csirkébe, és ízesíti azt.
  6. 3 órán át főzzük a csirkét magas hőfokozaton, vagy 6 órán át alacsony hőfokozaton.
  7. A citromhéjakat kiemeljük, és eldobjuk.
  8. A turbolyát, sót és borsot óvatosan belekeverjük a csirkelébe.
  9. A lisztet egy csészébe szórjuk. A csirkeléből merőkanállal kiemelünk, és a liszttel csomómentesre keverjük.
  10. A habarást a csirkelébe visszaöntjük, és a csirkedarabokat óvatosan mozdítva a leveket hagyjuk elkeveredni.
  11. További fél óra alatt sűrűre főzzük. Addig elkészítjük a rizottót.

Rizottó

  1. Az olajat egy közepes főzőedényben felmelegítjük.
  2. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk.
  3. A rizst beleöntjük, és elkeverjük. Egy-két percig együtt pirítjuk.
  4. A forró vizet is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  5. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Csak gyöngyözzön.
  6. Ha friss vagy konzerves borsót használunk, az utolsó 5 percben adjuk a rizshez. Ha mélyhűtött borsót használunk, azt egy kis főzőedényben külön főzzük puhára, és a rizshez keverjük.
  7. Melegen tálaljuk, 4 porcióra osztva a borsós rizottót és a citromos csirkét. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos csirke rizibizivel, citromhéjas csirke, citromos csirke rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

721
csirke 1.2 kg
alaplé 2 dl
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
1 kávéskanál
turbolya 1 ek
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 3 dkg
olívaolaj 1 ek
salottahagyma 2 közepes db
víz 8 dl
rizs 22 dkg
zöldborsó 10 dkg