Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csirkeszárny

Citromos csirkeszárny
Citromos csirkeszárny
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fogás a legolcsóbb és a legjobb ételeim között van, nagyon gyorsan kész van, és nagyon ízletes. Szerintem kifejezetten tavaszi-nyári étel, esti vacsikhoz egy pohár borral kitűnő választás. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha csak össze akarsz dobni egy tuti, gyors, fincsi és végül, de nem utolsó sorban olcsó receptet. Ez az!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyakat ízekre szedjük (én a végeket mindig kidobom, csak a szárny 2 husosabb részét használom fel).
  2. Egy edényben a szárnyakat megsózzuk, borsozzuk és rájuk facsarjuk a citromlevet, hozzájuk tesszük a paradicsompürét is, majd egy két-három löttyintés olívaolajat is a csirkére borítunk. 
  3. Ezzel a finom páccal összeforgatjuk a csirkét, majd rászórjuk az oreganót is, mellérakjuk a kifacsart citromot is (ezzel eggyütt szoktam kisütni a szárnyakat így még fincsibb).
  4. Egy órára félretesszük az egészet, de akár azonnal is megsüthetjük.
  5. Egy serpenyőben hirtelen lesütjük nagy lángon a szárnyak mindkét oldalát, amikor jól odakapott felöntjük a borral, és közepes lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg elfővi a levét. (Ne vegyük le nagyon a lángot, mert akkor a csirke színtelen, sápadtra párolódik. Ki kell tapasztalnunk a csirke, a serpenyő és a tűzhelyünk képességeit.)
  6. Utóljára még fedő nélkül is lepirítjuk kicsit, azonnal forrón tálaljuk, friss joghurtos uborkasaláta illik hozzá.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 875
elküldve: 8
receptkönyvben: 576
elkészítve: 20/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zorba citromos csirkeszárnyai, sült csirkeszárny, görögös csirke, citromos csirke

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

umari
umari Sun, 2015-09-27 12:34

Háááát...ma ez volt ebédre, csak a szárny vastag, utolsó ízét használtam ehhez a recipéhez, a másik kettőből raguleves készült. Lényeg a lényeg: ez az egyik legjobb csirkés recept, amivel találkoztam eddig! Nem bonyolult, nem időigényes, nem drága, viszont rendkívül ízletes! Párolt almakarikákat készítettem hozzá, harmonikusan kiegészítette, de nem nyomta el a hús zamatát. Tökéletes ebéd volt, köszönet érte, kedves Mayura!

sántakutya
sántakutya Fri, 2015-05-29 19:54

én a csirke szárny hegyét sem dobom ki, zőldség leves ízesítésére tökéletes. :) :)

Évike.
Egyszeregy / Évike. Tue, 2013-07-09 18:28

Hétvégén tényleg kipróbáltam, nagyon-nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet!

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-12-08 14:49

Kedves "Mayura"!
Most bukkantam a receptedre, máris elmentettem, rövid időn belül ki fogom
próbálni, mivel szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

397
csirkeszárny 1 kg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
sűrített paradicsom 1 ek
oregánó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fehérbor 1.5 dl