Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csók

Citromos csók
Citromos csók
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tökéletes vendégváró aprósütemény, amely kiválóan mutat az ünnepi asztalon. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat összekeverjük a cukorral, a tojássárgájával, a vanília aromával és az egy citrom reszelt héjával.
  2. Ehhez adjuk hozzá a lisztet, és kézzel jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk, és 30 percre pihenni tesszük hideg helyre.
  3. A deszkát jól meglisztezzük, a tésztát is meghintjük vele, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát korong alakúra szaggatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 8-15 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A túrót elvegyítjük a vanília aromával, cukorral és a citromhéjjal. Ezzel ragasztunk össze két korongot.

Tojáshab

  1. Vízgőz felett habverővel folyamatosan verjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével. Az a lényeg, hogy kemény, sűrű anyagot kapjunk. Akkor jó, ha a habverőről nem folyik le a krém.
  2. A korongok tetejét ezzel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos-túrós aprósütemény, citromos-túrós tojáshabos süti, citromcsók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1020
vaj 200 g
cukor 140 g
tojássárgája 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 280 g
tehéntúró 250 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
porcukor 140 g
citromlé 1 citromból nyert