Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos desszert

Citromos desszert
Citromos desszert
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üde citromos krémes finomság. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a vajat, a 4 citrom héját, a 3 citrom levét és 3 tojássárgáját jól összekeverjük.
  2. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt.
  3. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. Egy 1,5 literes jénai tálat belerakunk egy tepsibe. Beleöntjük a tésztánkat a jénaiba, és a tepsit óvatosan megtöltjük forróvízzel, de csak addig, hogy a jénai feléig érjen. (Érdemes már a sütőben levő tepsibe önteni a forró vizet, hogy ne öntsük ki amíg a sütőig érünk vele.)
  5. A sütő hőfokát beállítjuk, és még hidegen betesszük a sütit sülni. Amikor aranybarna a teteje, kivesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Laura

Mióta szakács: 2011.11.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes citromos süti, citromos pite, citromos édesség krémesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
margarin 9 dkg
tojás 3 db
tej 1 dl
habtejszín 1 dl
finomliszt 6 evőkanál
citromhéj 4 citromból nyert
citromlé 3 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
gyömbér 0.25 kk
sütőpor 0.5 kk