Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-diós linzer citrommázzal

Citromos-diós linzer citrommázzal
Citromos-diós linzer citrommázzal
37 perc / előkészület: 15 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik a karácsony, ilyenkor próbasütést kell végezni. Ez diós-citromos linzer mázzal.

hozzávalók / 2 adag

A linzerhez

A mázhoz

ajánlat

Használhatunk másmilyen mázat, ezt egy angol cukrásztól láttam a TV-ben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a porcukorral, a dióval, a citrom levével és reszelt héjával, a tojássárgájával, majd szép sima tésztává dolgozzuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és különböző formákra vágjuk.
  3. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  4. A tojásfehérjét verjük sűrűre gőz fölött, cukorból és pici vízből főzzünk sűrű szirupot, forrón keverjük a fehérjéhez. Jól dolgozzuk vele, majd kihűlve díszíthetjük vele a linzert.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 271
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós citromos linzer, citrommázas diós linzer, citrommázas diós-citromos linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1328
finomliszt 25 dkg
mangalica zsír 10 dkg
cukor 7 dkg
tojássárgája 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
dió 1 marék
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 8 dkg
tojásfehérje 1 db
víz 0.5 dl